ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΘΑΛΗΣ ΙΙ

Έχοντας πάντα στόχο τη βελτίωση των υπηρεσιών μας και τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητά μας, η οργάνωση μας συμμετείχε στο πρόγραμμα ΘΑΛΗΣΙΙ: Χαρτογράφηση και Αξιολόγηση Ελληνικών ΜΚΟ. Το πρόγραμμα υλοποιείται από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και τo HIGGS. Στο πλαίσιο του πρώτου σταδίου αξιολόγησης η οργάνωσή μας συγκέντρωσε συνολικό αριθμό 3 αστεριών (ανά πεδίο δραστηριοποίησης) στη βάση τριών κριτηρίων: αποτελεσματικότητα, οργάνωση και διαφάνεια.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ EQUAL SOCIETY ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ

“ΓΙΑ ΚΑΘΕ 1 ΕΥΡΩ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ 3.26 ΕΥΡΩ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ

Το S.R.O.I.= Social Return On Investement είναι η Κοινωνική Απόδοση μίας Επένδυσης. Η πρωτοβουλία αφορά στην ανάπτυξη και εφαρμογή εργαλείων για τη μέτρηση της κοινωνικής απόδοσης των επενδύσεων στην Ελλάδα και στοχεύει στην ενίσχυση των οργανισμών στους άξονες της ανεύρεσης πόρων και της αποτελεσματικής κοινωνικής προσφοράς.
Η ανάλυση αποτύπωσε ότι η ΕΚΔ έχει θετικό δείκτη και μεγαλύτερο του ένα που σημαίνει ότι η απόδοση επενδύσεων σε αυτή ήταν μεγαλύτερη από το κόστος της. Ο εμπλεκόμενος που δίνει την μεγαλύτερη σχετικά απόδοση είναι οι φιλοξενούμενες φοιτήτριες. Στην συνέχεια, η ανάλυση ευαισθησίας έδειξε ότι οι αλλαγές που ενισχύουν περισσότερο τον κοινωνικό αντίκτυπο της ΕΚΔ είναι το γεγονός ότι οι φοιτήτριες ολοκληρώνουν τις σπουδές τους, οι λοιπές φιλοξενούμενες βρίσκουν δουλειά αλλά και το ότι εργαζόμενοι και εθελοντές βοηθάνε του συνανθρώπους τους και αισθάνονται καλύτεροι άνθρωποι.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΘΑΛΗΣ

Η ΕΝΩΣΗ ΚΥΡΙΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ

Το 2012 η επιστημονική ομάδα ΘΑΛΗΣ απαρτιζόμενη από επτά ελληνικά πανεπιστήμια και τρία πανεπιστήμια του εξωτερικού ξεκίνησε μία διαδικασία αξιολόγησης μίας πλειάδας ελληνικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, η οποία ολοκληρώθηκε το 2015.  Με άριστα τα τέσσερα αστεράκια η  Ένωση Κυριών Δράμας αξιολογήθηκε με τρία αστεράκια σε ότι αφορά την αποτελεσματικότητα, την οργάνωση και την διαφάνεια στους εξής τομείς δράσης: ανάπτυξη, ανθρώπινα δικαιώματα και θέματα φύλου, εκπαίδευση, κατάρτιση και εργασιακά δικαιώματα, κοινωνική αλληλεγγύη και ένταξη, μετανάστευση και άσυλο, περιβάλλον και πολιτική προστασία.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

1999

Βραβείο από το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας και την Ελληνική Ραδιοφωνία.

Ετήσιο βραβείο “Γιαννούλα Ζέρβα” από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δράμας – Καβάλας- Ξάνθης.

2001

2004

Βραβείο από το Υπουργείο Υγείας και  Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Βραβείο από τον Υπουργό Μακεδονίας και Θράκης Μ. Τζίμα.

2007

2007

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην  Πρώτη Πανευρωπαϊκή Συνάντηση Εθελοντικών Οργανώσεων στο Στρασβούργο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντισμού.

Βραβείο “Νησίδες Ποιότητας 2009” από την Κίνηση Πολιτών και το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού δια χειρός του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.

2009

2017

Τιμητικός έπαινος από την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο πλαίσιο του εορτασμού της «Παγκόσμιας Ημέρας για τη Γυναίκα», στην Αλίκη Τσιαμούρα, για την προσφορά της στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή του τόπου .

Βραβείο “Νησίδες Ποιότητας 2017” από την Κίνηση Πολιτών για μια Ανοιχτή Κοινωνία και την Ελλανόδικη Επιτροπή του Διαγωνισμού, δια χειρός του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, βράβευσαν το κινητό σχολείο (mobile school) για την εθελοντική προσφορά και το έργο του στη Δραμινή κοινωνία.

2017

2020

Η Ένωση “Μαζί για το Παιδί τίμησε με το Βραβείο “Έργο Ζωής” την Πρόεδρο της Ένωσης Κυριών Δράμας-Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας Αλίκη Τσιαμούρα.

ΑΛΛΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

1967

Δίπλωμα από τον Ροταριανό Όμιλο Θεσσαλονίκης

Βράβευση από τον Ροταριανό Όμιλο Θεσσαλονίκης

1989

1995

Βραβεύσεις από Λέσχη Καταδρομών Δράμας.

Βραβείο “Πολιτισμός- Αθλητισμός” από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δράμας.

1998

2000

Έπαινος από την Δημοτική Επιχείρηση Κοινωνικού Πολιτισμού και Ανάπτυξης Δήμου Δράμας για την ανιδιοτελή προσφορά στην κοινωνία.

Βραβείο από Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δράμας- Καβάλας- Ξάνθης.

2001

2005

Βραβείο από πρόγραμμα “Νεολαία σε Δράση”.

Βραβείο Απόλλων Δράμα

2005

2005

Βραβείο από όμιλο εταιριών star Δράμας.

Έπαινος στο πρώτο Συνέδριο Ελλήνων ΡΟΜ.

2006

2007

Βραβείο από TV ΔΕΛΤΑ.

Έπαινος από Ονειρούπολη.

2007

2008-2009

Έπαινος από Οργανωτική Επιτροπή “Ονειρούπολη Δράμας”

Έπαινος από Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και ΤΕΔΚ Ν. Δράμας.

2009

2010

Βραβείο από Σωματείο “ Αγάπη Κύπρος” Φίλοι Ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Βραβείο Media Awards 2011.

2011

2011

Βραβείο από Λέσχη Καταδρομών Ν. Δράμας.

Πιστοποιητικό Συνεργασίας μεταξύ της Ένωσης Κυριών και της Λέσχης Λάιονς στο πλαίσιο του προγράμματος Προληπτικής Οφθαλμολογικής Εξέτασης παιδιών προσχολικής ηλικίας.

2015

2017

Βραβείο «Γυναίκα της χρονιάς 2017», από τη Λέσχη LIONS, για τη μακροχρόνια προσφορά της Προέδρου Αλίκης Τσιαμούρα στον εθελοντισμό και την ανακούφιση των πασχόντων συνανθρώπων μας.