Τελευταία Νέα

Latest News

Με την συμμετοχή 23 γυναικών3ο Εκπαιδευτικού εργαστήρι στο Δοξάτο

Με την συμμετοχή 23 γυναικών πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Ιουνίου στο Δοξάτο το 3ο Εκπαιδευτικό Εργαστήριο.
Το εκπαιδευτικό εργαστήρι αφορά στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των γυναικών ακριτικών περιοχών σχετικά με την ισότητα και την διεκδίκηση και προάσπιση των δικαιωμάτων τους. Με την βοήθεια και συνεργασία του Δήμου Δοξάτου, το εργαστήριο βρήκε μεγάλη απήχηση μεταξύ των γυναικών, οι οποίες προσέγγισαν την ομάδα της Ένωσης Κυριών Δράμας-ΣΑΦ, με μεγάλο ενθουσιασμό, ενδιαφέρον και ερωτήσεις σχετικά με παρόμοια ζητήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά. Την ομάδα της ΕΚΔ-ΣΑΦ συνόδευσε η πρόεδρος του φορέα, κα. Τσιαμούρα Αλίκη, η οποία αποτελεί και το πλέον ζωντανό παράδειγμα διεκδίκησης και προάσπισης των δικαιωμάτων των γυναικών τόσο σε κοινωνικό όσο και πολιτικό και πολιτιστικό επίπεδο. Το εργαστήριο πραγματοποιήθηκε στον χώρο των ΚΑΠΗ του Δοξάτου τις πρώτες απογευματινές ώρες με σκοπό την διευκόλυνση της έλευσης των συμμετεχουσών, οι οποίες μέσα από την εκπλήρωση των πολλαπλών ρόλων, που καλούνται να διεκπεραιώσουν πολλές φορές αδυνατούν να διεκδικήσουν μια περισσότερο δίκαιη και κοινωνικά αποδεκτή θέση.
Το πρόγραμμα «EoWRA», 8μηνης διάρκειας, στόχο έχει να παρέχει ένα ολοκληρωμένο μοντέλο ολιστικής διαχείρισης της ενδοοικογενειακής βίας μέσω της εκπαίδευσης από το Ινστιτούτο Υγείας Παιδιού και τον νορβηγικό φορέα Alternative to Violence. Παράλληλα, θα βοηθήσει στην δημιουργία Κανονισμού Προστασίας Παιδιού, καθώς στην υλοποίηση θεματικών δράσεων στους 4 περιφερειακούς Δήμους του Ν. Δράμας Προσοτσάνης, Νευροκοπίου, Παρανεστίου και Δοξάτου για γυναίκες 18-60 ετών, με στόχο την προώθηση της ισότητας των φύλων στην Ελλάδα μέσω βιωματικών εργαστηρίων. Τα εκπαιδευτικά εργαστήρια πραγματοποιεί η Κοσμήτορας του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαζτηφωτίου Σεβαστή, σε συνεργασία με την ομάδα της Ένωσης Κυριών Δράμας-ΣΑΦ, η οποία αποτελεί και τον φορέα υλοποίησης του προγράμματος. Η εκπλήρωση του πρώτου στόχου του προγράμματος , με την ολοκλήρωση της Πολιτικής Προστασίας, καθώς και η πραγματοποίηση των πρώτων εκπαιδευτικών εργαστηρίων στους Δήμου Δοξάτου και Παρανεστίου, εγγυάται την καλύτερη προσέγγιση και αντιμετώπιση κάθε μορφής βίας.
«Το έργο υποστηρίζεται από το Πρόγραμμα Ενδυνάμωσης των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Iσότητας των Φύλων και της Ενδυνάμωσης των Γυναικών, το οποίο σχεδιάστηκε και υλοποιείται από το Social Dynamo, το NGO Hub του Ιδρύματος Μποδοσάκη».

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Παρόμοια Άρθρα

VIEW MORE

Similar Posts