05 Αυγ
  • By TheDevelopers
  • Cause in

Χρηστικές πληροφορίες για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας από την Ένωση Κυριών Δράμας

Με θέμα: «Η μοναξιά στην Τρίτη ηλικία & Δομές Υποστήριξης του Νομού Δράμας» πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 4 Αυγούστου 2015 ενημερωτική εκδήλωση για τους εβδομήντα τέσσερις ωφελούμενους του προγράμματος «Μέριμνα για την Τρίτη Ηλικία» που υλοποιεί η Ένωση Κυριών Δράμας.

Η κοινωνική λειτουργός και υπεύθυνη του προγράμματος Μαίρη Κύρτση αναφέρθηκε στις δομές υποστήριξης που υπάρχουν τόσο στην πόλη της Δράμας όσο και στον ευρύτερο Νομό προκειμένου οι ωφελούμενοι να γνωρίζουν ακριβώς πού πρέπει να απευθυνθούν σε περίπτωση ανάγκης, ενώ τους διανεμήθηκε και ενημερωτικό υλικό.

Στη συνέχεια η εθελόντρια-ψυχολόγος του φορέα Γεωργία Γιαννακοπούλου συνομίλησε μαζί τους για την μοναξιά που νιώθουν οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας και τους τρόπους αντιμετώπισής της.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την διανομή διατακτικών στους ωφελούμενους.

Η Ένωση Κυριών από τον Σεπτέμβριο 2014 ξεκίνησε την υλοποίηση ενός νέου προγράμματος με τίτλο: «Μέριμνα για την Τρίτη ηλικία». Αφορά στην  μηνιαία παροχή διατακτικών για την αγορά τροφίμων και προϊόντων πρώτης ανάγκης σε ηλικιωμένους άνω των εξήντα ετών. Από το πρόγραμμα αυτό ωφελούνται 74 οικογένειες και  έχει διάρκεια ενός έτους. Παράλληλα στόχος του προγράμματος είναι η ενημέρωσή των επωφελούμενων σε θέματα υγιεινής διατροφής, ώστε να έχουν και καλύτερη ποιότητα ζωής.

Το κόστος του προγράμματος καλύπτεται εξολοκλήρου από το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα  και το Κοινωφελές ‘Ιδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΥΡΙΩΝ ΔΡΑΜΑΣ

 

 

 

TheDevelopers