03 Ιούλ
  • By TheDevelopers
  • Cause in

Ενημερωτική εκδήλωση για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας από την Ένωση Κυριών Δράμας

Με θέμα: «Καλοκαίρι & Υγεία» πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015 ενημερωτική εκδήλωση για τους εβδομήντα τέσσερις ωφελούμενους του προγράμματος «Μέριμνα για την Τρίτη Ηλικία» που υλοποιεί η Ένωση Κυριών Δράμας.

 

Ομιλητής ήταν ο κλινικός νοσηλευτής και εκπαιδευτής ενηλίκων Βασίλης Ραβίκαλης ο οποίος μέσω ηλεκτρονικών διαφανειών μίλησε απλά και κατανοητά για την προστασία από τον καύσωνα, την σωστή διατροφή, την προστασία από τα κουνούπια και το κολύμπι. Ακολούθησαν ερωτήσεις των ωφελουμένων, ενώ μοιράστηκε και ενημερωτικό υλικό. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την διανομή διατακτικών στους ωφελούμενους.

 

Η Ένωση Κυριών από τον Σεπτέμβριο 2014 ξεκίνησε την υλοποίηση ενός νέου προγράμματος με τίτλο: «Μέριμνα για την Τρίτη ηλικία». Αφορά στην  μηνιαία παροχή διατακτικών για την αγορά τροφίμων και προϊόντων πρώτης ανάγκης σε ηλικιωμένους άνω των εξήντα ετών. Από το πρόγραμμα αυτό ωφελούνται 74 οικογένειες και  έχει διάρκεια ενός έτους. Παράλληλα στόχος του προγράμματος είναι η ενημέρωσή των επωφελούμενων σε θέματα υγιεινής διατροφής, ώστε να έχουν και καλύτερη ποιότητα ζωής.

Το κόστος του προγράμματος καλύπτεται εξολοκλήρου από το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα  και το Κοινωφελές ‘Ιδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΥΡΙΩΝ ΔΡΑΜΑΣ

TheDevelopers