05 Μάι
  • By TheDevelopers
  • Cause in

Ενημερωτική εκδήλωση για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας από την Ένωση Κυριών Δράμας

Με θέμα: «Καλοήθεις και κακοήθεις παθήσεις του μαστού και του κατώτερου πεπτικού συστήματος» και με ομιλητή τον γιατρό Αχιλλέα Καψημάλη, γενικό χειρουργό-μαστολόγο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5 Μαίου 2015 ομιλία στο πλαίσιο του προγράμματος «Μέριμνα για την Τρίτη ηλικία».

Ο κ. Καψημάλης ενημέρωσε το κοινό για τους καλοήθεις όγκους, τις κύστες και την μαστίτιδα, για την αυτοεξέταση των μαστών, την συχνότητα της εξέτασης και πόσο σημαντική είναι για την κάθε γυναίκα. Επίσης αναφέρθηκε στον καρκίνο του πεπτικού και συγκεκριμένα στα συμπτώματα που προειδοποιούν ότι πρέπει κάποιος να πάει στον γιατρό.

Ο γιατρός μοίρασε στο κοινό ενημερωτικό υλικό αναφορικά με την αυτοεξέταση του μαστού, ενώ προσφέρθηκε για δωρεάν εξετάσεις των ωφελουμένων του εν λόγω προγράμματος. Τέλος, ως μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Μαστολογίας, δεσμεύθηκε να ζητήσει την κινητή μονάδα για δωρεάν εξετάσεις στην πόλη μας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την διανομή διατακτικών στους ωφελούμενους.

Η Ένωση Κυριών από τον Σεπτέμβριο 2014 ξεκίνησε την υλοποίηση ενός νέου προγράμματος με τίτλο: «Μέριμνα για την Τρίτη ηλικία». Αφορά στην  μηνιαία παροχή διατακτικών για την αγορά τροφίμων και προϊόντων πρώτης ανάγκης σε ηλικιωμένους άνω των εξήντα ετών. Από το πρόγραμμα αυτό ωφελούνται 74 οικογένειες και  έχει διάρκεια ενός έτους. Παράλληλα στόχος του προγράμματος είναι η ενημέρωσή των επωφελούμενων σε θέματα υγιεινής διατροφής, ώστε να έχουν και καλύτερη ποιότητα ζωής.

Το κόστος του προγράμματος καλύπτεται εξολοκλήρου από το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα  και το Κοινωφελές ‘Ιδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΥΡΙΩΝ ΔΡΑΜΑΣ

TheDevelopers