08 Απρ
  • By TheDevelopers
  • Cause in

Ενημερωτική εκδήλωση στο πλαίσιο του προγράμματος Μέριμνα για την Τρίτη ηλικία

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Ένωσης Κυριών Δράμας στο πλαίσιο του προγράμματος «Μέριμνα για την Τρίτη ηλικία» στους εβδομήντα τέσσερις συνολικά ωφελούμενους.

Ομιλητές ήταν η πρόεδρος του συλλόγου διαβητικών Ν. Δράμας, η οποία ενημέρωσε το κοινό για τον σακχαρώδη διαβήτη, ενώ αμέσως μετά ακολούθησε η επίσης ενδιαφέρουσα ομιλία της πυρηνικού ιατρού Όλγας Βασιλείου, η οποία με την βοήθεια διαφανειών εξήγησε στους ωφελουμένους την σπουδαιότητα των προληπτικών διαγνωστικών εξετάσεων πυρηνικής. Αμέσως μετά έγινε προληπτική μέτρηση σακχάρου από τον νοσηλευτή του συλλόγου διαβητικών Παναγιώτη Παναγιώτου, ενώ διανεμήθηκε και έντυπο ενημερωτικό υλικό για τον σακχαρώδη διαβήτη.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την διανομή διατακτικών στους ωφελούμενους.

 

Η Ένωση Κυριών από τον Σεπτέμβριο 2014 ξεκίνησε την υλοποίηση ενός νέου προγράμματος με τίτλο: «Μέριμνα για την Τρίτη ηλικία». Αφορά στην  μηνιαία παροχή διατακτικών για την αγορά τροφίμων και προϊόντων πρώτης ανάγκης σε ηλικιωμένους άνω των εξήντα ετών. Από το πρόγραμμα αυτό ωφελούνται 74 οικογένειες και  έχει διάρκεια ενός έτους. Παράλληλα στόχος του προγράμματος είναι η ενημέρωσή των επωφελούμενων σε θέματα υγιεινής διατροφής, ώστε να έχουν και καλύτερη ποιότητα ζωής.

Το κόστος του προγράμματος καλύπτεται εξολοκλήρου από το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα  και το Κοινωφελές ‘Ιδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΥΡΙΩΝ ΔΡΑΜΑΣ

TheDevelopers