11 Μάι
  • By TheDevelopers
  • Cause in

Η Ένωση Κυριών τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας

Σε κλίμα συγκίνησης, με ομιλία, τραγούδια, λουλούδια και γλυκά τίμησε η Ένωση Κυριών Δράμας την Παγκόσμια Ημέρα της μητέρας την Κυριακή 10 Μαίου 2015 στο «Νησάκι»

Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και τον Δήμο Δράμας, κεντρική ομιλήτρια ήταν η πρόεδρος του Συλλόγου Κοινωνικής στήριξης Αναστασία Τσιακάλου, με θέμα: «Μητέρα-πηγή αγάπης».

Την εκδήλωση άνοιξε η πρόεδρος του συλλόγου Αλίκη Τσιαμούρα η οποία έδωσε το στίγμα της εκδήλωσης τονίζοντας: «τιμάμε σήμερα το πιο ιερό σύμβολο της ανθρωπότητας, την μάνα. Από όλα τα ανθρώπινα έργα, ονόματα και αξιώματα, ο τίτλος της μητέρας είναι ο ανώτερος, ο ωραιότερος, ο σπουδαιότερος. Οι ευγενικές, οι άδολες αρχές που έσπειρε, η καλή Μητέρα, στην καρδιά των παιδιών της, στα πρώτα παιδικά τους χρόνια, θα εξακολουθούν να καρποφορούν και μετά το θάνατό της ακόμη. Γιορτή της μητέρας λοιπόν σήμερα. Γιορτή της παντοτινής και αγνής αγάπης, της αφοσίωσης, της στοργής και της θυσίας».

Αμέσως μετά, αφού προσφώνησε την ομιλήτρια Αναστασία Τσιακάλου τονίζοντας την ανιδιοτελή προσφορά της, έγινε η ανάγνωση του βιογραφικού της από τον εθελοντή – νομικό σύμβουλο του φορέα Κωνσταντίνο Κόντο.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η ομιλήτρια. Η κ. Τσιακάλου, η οποία στο τέλος της ομιλίας της εισέπραξε το πιο θερμό χειροκρότημα από το πολυπληθές κοινό, εξήρε την μάνα, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι κρύβει μέσα της μία αστείρευτη δύναμη, ότι αποτελεί την καρδιά της οικογένειας, την πηγή της χαράς, της θυσίας, της ηρεμίας.

Στην  ομιλήτρια απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα, ενώ τιμητική πλακέτα απονεμήθηκε στον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Αθανάσιο Τούντα για την προσφορά  του στην Ένωση Κυριών, καθώς και στην φιλόλογο Ιωάννα Ντούλα για την εθελοντική της διδασκαλία στον φορέα σε παιδιά που επιθυμούν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Η γιορτή ολοκληρώθηκε με τραγούδια σχετικά με την μάνα από την χορωδία της Ένωσης Κυριών και καλλιτεχνικό διευθυντή τον Λευτέρη Καλλινικίδη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η κ. Σεμέλη Κωνσταντινίδου, ο Αντιπεριφεριάρχης Δράμας Αργύρης Πατακάκης, ο Δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος, ο τέως Δήμαρχος Δράμας Θωμάς Μαργαρίτης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.  Χατζηθεοδωρίδης και κ. Λιθηρόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Μουρβετίδης και κ.Τερζής, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Αθανάσιος Τούντας, ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Καϊπάκης, ο Διοικητής Πυροσβεστικής κ. Αποστολίδης, η πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Σαραφοπούλου, η πρόεδρος του σωματείου Πόλη και Ζωή κ. Σαμούτη, η πρόεδρος Ποντιακού Πολιτιστικού συλλόγου Μαυροβάτου κ. Δημητριάδου.

Θερμές ευχαριστίες στους χορηγούς της εκδήλωσης και συγκεκριμένα στα ανθοπωλεία Καμέλια, Άνθος, Ανθούλα, στα φυτώρια Πολυτάρχη, Κοτζανικολάου, Τρίμη, στα ζαχαροπλαστεία Ντίνος, Απόστολος, Ανατολή, Λευκαδίτη και τέλος στην εταιρεία καλλυντικών Christian Artesio.

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΥΡΙΩΝ ΔΡΑΜΑΣ

TheDevelopers