15 Μάι
  • By TheDevelopers
  • Cause in

Η Γοητεία μιας συντριβής συνεπήρε το βιβλιόφιλο κοινό

Συνεπήρε το βιβλιόφιλο κοινό η παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Μάρδα “Η γοητεία μιας συντριβής”.

Την εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή 10 Μαίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Δράμας, διοργάνωσε η Ένωση Κυριών με μεγάλη επιτυχία.

Το βιβλίο παρουσίασε ο Δήμαρχος Δράμας Κυριάκος Χαρακίδης και η Κανή Καραβά , συγγραφέας και στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

“Τι κρύβεται στα άδυτα της πολιτικής; Πόσο αδιάφθοροι είναι οι εκπρόσωποί μας στη Βουλή και την Ευρώπη; Χωράει ο έρωτας στη ζωή ενός υπηρέτη του κοινού συμφέροντος; Αρκεί η εκδίκηση για να σβήσει τις αμαρτίες μιας γυναίκας, όπως και μιας χώρας ολόκληρης. Ένα συναρπαστικό πολιτικό θρίλερ και ταυτόχρονα μια απρόβλεπτη αστυνομική περιπέτεια, που διαδραματίζεται από την καρδιά της Ευρώπης έως την Αθήνα, την Κωνσταντινούπολη και τη Μέση Ανατολή, με γεγονότα και καταστάσεις της γνωστής μας καθημερινότητας, αλλά και με τις μνήμες ενός ζωντανού και μοιραίου παρελθόντος”, ήταν μερικές μόνο από τις ενότητες και πτυχές που ανέπτυξαν οι δύο ομιλητές.

Προλογίζοντας την εκδήλωση η πρόεδρος της Ένωσης Αλίκη Τσιαμούρα ευχαρίστησε τον συγγραφέα, καθώς και τους δύο ομιλητές, οι οποίοι είναι προσωπικοί φίλοι του Δημήτρη Μάρδα, γεγονός που συμβάλλει στην ολοκληρωμένη αποτύπωση της ψυχοσύνθεσης του συγγραφέα.

Βιογραφικό συγγραφέα.

Ο Δημήτρης Μάρδας γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1955 και από το 1956 ζει στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο οποίο υπηρετεί ως καθηγητής. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές σε Πανεπιστήμια της Γαλλίας, ενώ το 1990 πήρε και το διδακτορικό του.

Εργάστηκε για τρία σχεδόν χρόνια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ στη συνέχεια υπηρέτησε στο Υπουργείο Ανάπτυξης, αρχικά ως Γενικός γραμματέας εμπορίου και ακολούθως ως διευθύνων σύμβουλος του Ελληνικού Οργανισμού  Εξωτερικού Εμπορίου.

Αρθρογραφεί από τα 18 του χρόνια αρχίζοντας από τα τότε «Επίκαιρα» και συνεχίζοντας με τις εφημερίδες «Θεσσαλονίκη» και «Μακεδονία» αρχικά και ακολούθως, στέλλοντας τον κύριο κορμό των άρθρων του στην «Ελευθεροτυπία», την «Ημερησία» και την «Καθημερινή», όπως και στον ηλεκτρονικό τύπο.  Ένα σύνολο των άρθρων του αναφέρεται σε συγκεκριμένες προτάσεις μέτρων οικονομικής πολιτικής και ένα άλλο κινείται στο χώρο της κριτικής ενός πολιτικοοικονομικού συστήματος που παραπαίει.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΥΡΙΩΝ ΔΡΑΜΑΣ

TheDevelopers