16 Ιούν
  • By TheDevelopers
  • Cause in

Ξεκίνησε η Πολιτιστική Εβδομάδα 2015 της Ένωσης Κυριών Δράμας

Πλημμυρισμένη με δυνατά χρώματα, έμπνευση και ευρηματικότητα είναι η έκθεση εικαστικών τμημάτων της Ένωσης Κυριών Δράμας που γίνεται στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Εβδομάδας 2015.

 

Τα εγκαίνιά της πραγματοποιήθηκαν χθες Δευτέρα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Δράμας με την παρουσία φίλων, εθελοντών, γονέων και παιδιών. Έργα παιδικής, εφηβικής ζωγραφικής, αγιογραφίας, καλλιτεχνικής χειροτεχνίας, κοσμήματος, κοπτικής ραπτικής θα βρίσκονται στον χώρο μέχρι και την Παρασκευή 19 Ιουνίου καθημερινά από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Στον χαιρετισμό της η πρόεδρος Αλίκη Τσιαμούρα αναφερόμενη στους δασκάλους-εθελοντές των τμημάτων μεταξύ άλλων τόνισε: «Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους δασκάλους και συγκεκριμένα τον Δημήτρη Κιοσογλίδη – δάσκαλο της αγιογραφίας, Νίκο Φωτιάδη – δάσκαλο της ζωγραφικής, Στέλλα Βαφειάδου – δασκάλα κοσμήματος, Σούλα Γκαρέλα – δασκάλα καλλιτεχνικής χειροτεχνίας, Χρύσα Αθανασιάδου – δασκάλα κοπτικής ραπτικής,  Βάσω Γεωργιάδου – επίσης δασκάλα ζωγραφικής. Στην Ένωση Κυριών Δράμας εκτός από την κατάρτιση και το ταλέντο που έχουν οι δάσκαλοί μας φροντίζουμε να είναι και ξεχωριστές προσωπικότητες της Δραμινής κοινωνίας, να αγαπάνε τον συνάνθρωπο για να μπορούν να συμμετέχουν σε όλη την φιλοσοφία του φορέα μας». Μια ξεχωριστή νότα στην εκδήλωση ήταν η παράσταση που παρουσίασαν τα παιδιά του 2ου δημοτικού σχολείου Δράμας τα οποία ανέβασαν τους Βατράχους του Αριστοφάνη σε διασκευή. Η παράσταση αποτελεί μέρος του προγράμματος ¨Οι δρόμοι του κρασιού και το Διόνυσου στη Δράμα». Τα παιδιά υπό την καθοδήγηση των δασκάλων τους Ελένης Σμολοκτού και Μαρίας Παυλίδου ανέβηκαν στη σκηνή και απέσπασαν το πιο θερμό χειροκρότημα.

Την πολιτιστική εβδομάδα που γίνεται σε συνεργασία με τον Δήμο Δράμας, τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κωνσταντίνος Μπλούχος και ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Καραμπατζάκης.

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΥΡΙΩΝ ΔΡΑΜΑΣ

TheDevelopers