Ο εθελοντισμός είναι Ένωση, μια ένωση μέσα στην οποία ο καθένας από μας εργάζεται με Θέληση, Ευαισθησία, Λογική, Τιμιότητα και Συνέπεια. Στόχος μας είναι η Συνεργασία, η οποία έχει ως αποτέλεσμα τη Μαζική Ολοκλήρωση του έργου του εθελοντισμού.

Πολλές λέξεις μπορούν να περιγράψουν τον εθελοντισμό, αυτή όμως που ουσιαστικά “του ανήκει” είναι το ρήμα Νοιάζομαι. Νοιάζομαι για έναν εθελοντή σημαίνει εργάζομαι σκληρά για την Ικανοποίηση των Ονείρων των ανθρώπων που έχουν ανάγκη.

Εθελοντισμός… Μια λέξη που στο άκουσμα της νιώθεις την ηχώ της καρδιάς ενός ανθρώπου που ζητάει βοήθεια. Μια πράξη ηρωική που απαλύνει τον πόνο, διώχνει τη θλίψη και προσφέρει κοινωνικά αγαθά όπως είναι η αλληλεγγύη και η γενναιοδωρία.

Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο που κυριαρχεί η ανασφάλεια και ο φόβος καλούμαστε να πολεμήσουμε και να νικήσουμε όλα όσα μας πληγώνουν. Σκοπός μας είναι να βγει νικητής η ελπίδα και να γεννηθεί ξανά το χαμόγελο στους ανθρώπους. Άπλωσε το χέρι σου και ένωσε το με το δικό μας για να μεγαλώσει ο κύκλο του εθελοντισμού. Όλοι μπορούμε να γίνουμε εθελοντές γιατί όλοι μας μπορούμε να αγαπήσουμε…

“Αγάπα τον άνθρωπο γιατί είσαι εσύ…” Νίκος Καζαντζάκης