Τελευταία Νέα

Latest News

115 τόνοι σε 1 χρόνο
Η Τράπεζα Τροφίμων Δράμας με αριθμούς

Η Τράπεζα Τροφίμων Δράμας της Ένωσης Κυριών μέσα σε ένα χρόνο διένειμε 115 τόνους τροφίμων όλων των ειδών καθώς και είδη ατομικής υγιεινής, σε περισσότερους από 1900 συμπολίτες μας, ωφελούμενους του φορέα.
Συγκεκριμένα
• Το πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ» πραγματοποίησε 12 διανομές σε 127 οικογένειες με ανήλικα παιδιά (518 μέλη οικογενειών) και διένειμε συνολικά 3216 κούτες με τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη προσωπικής υγιεινής.
• Το πρόγραμμα ΤΕΒΑ πραγματοποίησε 4 διανομές στις 90 οικογένειες (151 μέλη οικογενειών) που εξυπηρετούνται από το σωματείο μας.
• Το πρόγραμμα «Μέριμνα για την Τρίτη Ηλικία ΙΙΙ» πραγματοποίησε 12 διανομές στις 75 οικογένειες (141 μέλη οικογενειών).
• Πραγματοποιήθηκαν 12 διανομές δεμάτων με τρόφιμα και είδη ατομικής φροντίδας σε 250 οικογένειες ωφελούμενων (1000 μέλη οικογενειών).
• Από την καθημερινή διανομή άρτου διανεμήθηκαν συνολικά 6,224 τόνοι ψωμιού.
• Από τη δράση τις λαϊκής συγκεντρώθηκαν 6,819 τόνοι οπωροκηπευτικών.
• Από τις δύο δράσεις collect συγκεντρώθηκαν 400 κιλά τροφίμων.
Τα προϊόντα προήλθαν από τις δωρεές 49 διαφορετικών εταιρειών, μη κερδοσκοπικών φορέων κα ιδιωτών οι οποίοι ενίσχυσαν το έργο μας. Η Τράπεζα Τροφίμων Δράμας υποστήριξε εκτός από τους ωφελούμενους του φορέα, 6 κοινωνικούς φορείς και 4 κοινωνικές υπηρεσίες δήμων και κοινοτήτων του Νομού.
Η Τράπεζα Τροφίμων Δράμας αποτελεί την 4η πανελλαδικά Τράπεζα Τροφίμων, η οποία ιδρύθηκε από την Ένωση Κυριών Δράμας – Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας, τον Οκτώβριο του 2019. Αποτελεί μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τραπεζών Τροφίμων (FEBA) κι έχει ως πρωταρχικό σκοπό την καταπολέμηση της πείνας και της σπατάλης τροφίμων.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Παρόμοια Άρθρα

VIEW MORE

Similar Posts