Το Έργο μας

Εικαστικά – Χειροτεχνικά

Μαθήματα

Παραδοσιακή & Βυζαντινή Χορωδία

Η Παραδοσιακή χορωδία της Ένωσης Κυριών Δράμας-Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 2013. Κάθε χρόνο διδάσκεται Βυζαντινή και Παραδοσιακή μουσική σε εβδομαδιαία βάση. Την καλλιτεχνική διεύθυνση από την ίδρυση της Χορωδίας, ανέλαβε ο Μουσικοδιδάσκαλος κ. Λευτέρης Καλλινικίδης.

Η χορωδία έχει συμμετάσχει σε πολλές θρησκευτικές αλλά και μουσικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό όπως στην Κων/πολη, τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, στα Πριγκηπόνησσα, στο Βελιγράδι και στη Βουλγαρία. Έχει ένα πολύ μεγάλο ρεπερτόριο παραδοσιακών αλλά και λαϊκών τραγουδιών.

Κάθε καλοκαίρι οργανώνει μία μεγάλη μουσική συναυλία στο Θεατράκι της Αγίας Βαρβάρας «Σωκράτης Δημητριάδης» στη Δράμα με τίτλο ‘’Μια βόλτα στην Ελλάδα’’.

Εικαστικά – Χειροτεχνικά Μαθήματα

Κάθε Οκτώβριο πραγματοποιούνται εικαστικά-χειροτεχνικά μαθήματα, τα οποία παρακολουθεί όποιος επιθυμεί και δηλώνει συμμετοχή. Πρόκειται για μαθήματα ζωγραφικής, αγιογραφίας, κοπτικής-ραπτικής, πλεκτική, κόσμημα, καλλιτεχνική χειροτεχνία, βυζαντινή και παραδοσιακή χορωδία.

Κάθε χρόνο η επιλογή των μαθημάτων γίνεται σύμφωνα με τις ανάγκες- επιθυμίες των ενδιαφερομένων. Τα παραπάνω μαθήματα διδάσκονται από εθελοντές- εξειδικευμένους στο συγκεκριμένο αντικείμενο δασκάλους και πραγματοποιούνται κυρίως απογευματινές ώρες.

Σκοπός των εικαστικών μαθημάτων είναι οι μαθητές (ενήλικες και παιδιά) να αναπτύξουν τις γνωστικές ικανότητες του αντικειμένου που επέλεξαν, να ψυχαγωγηθούν δημιουργικά και να μπορούν να κατανοήσουν την τέχνη και άρα την κουλτούρα, δύο στοιχεία αλληλένδετα.