Τελευταία Νέα

Latest News

21 και 23 Μαίου 2024 Το ντοκιμαντέρ «Το Mobile School Ταξιδεύει» σε Ξάνθη και Πάτρα

Το ντοκιμαντέρ, παραγωγή της Ένωσης Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ. «Το Mobile School Ταξιδεύει» θα προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες σε Ξάνθη και Πάτρα.

Στο πλαίσιο των περιφερειακών προβολών του 26ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης θα προβληθεί στην Ξάνθη την Τρίτη 21 Μαίου στις 8 το απόγευμα στην Κινηματογραφική Λέσχη της Φιλοπρόοδης Ένωσης Ξάνθης (ΦΕΞ) και στην Πάτρα την Πέμπτη 23 Μαίου στις 7.30 το απόγευμα στο Θέατρο Λιθογραφείον.

«Το Mobile School Ταξιδεύει» γυρίστηκε κατά η διάρκεια του εκπαιδευτικού έργου «Mobile Schoo Ταξιδεύει» – Κινητό Σχολείο» που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Actives Citizens Fund, με φορέα υλοποίησης την Ένωση Κυριών Δράμας και έλαβε χώρα στη Δράμα, όπου συμμετείχαν παιδιά της τοπικής κοινότητας, παιδιά Ρομά που ζουν και εργάζονται στους δρόμους, καθώς και εθελόντριες της Ένωσης.

Το «Mobile School – Κινητό Σχολείο» είναι μια τροχήλατη ορθογώνια κατασκευή, που αποτελείται από panel εκπαιδευτικού χαρακτήρα (π.χ. αριθμητική, γραμματική, γεωγραφία, κ.α.) και panel συζητήσεων (π.χ. προσωπική υγιεινή, διαφορετικότητα, σχολικός εκφοβισμός, βία κ.α.). Τα panel ανέρχονται συνολικά σε περισσότερα από 350 και εναλλάσσονται σε κάθε παρέμβαση.

Βασικοί στόχοι του έργου «Mobile School-Κινητό Σχολείο», είναι η εξάλειψη της σχολικής διαρροής και του αναλφαβητισμού, η ενθάρρυνση της συμμετοχής των παιδιών Ρομά σε εκπαιδευτικές δράσεις που η ενδυνάμωση της αυτοεκτίμηση τους, στόχοι που συντελούν στη ψυχο-κοινωνική τους αναπτέρωση και την απόκτηση βασικών δεξιοτήτων.

Με αυτές τις δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, με το παρόν ντοκιμαντέρ και κάθε μελλοντική προβολή του συγκεκριμένου έργου επιδιώκεται η ενημέρωση του κοινού σε θέματα ισότητας, διαφορετικότητας, ρατσισμού και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Trailer: https://vimeo.com/917023068
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία / Σενάριο: Λουκάς Παλαιοκρασάς
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Κάρλος Μουνόζ
Μοντάζ: Γιώργος Γεωργόπουλος
Ηχοληψία: Άρης Καφεντζής
Έρευνα/ Διεύθυνση Παραγωγής: Γιώργος Περράκης
Εκτέλεση Παραγωγής: Anemon Productions

Το έργο «Το Mobile School Ταξιδεύει» υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizensfund, με φορέα υλοποίησης την Ένωση Κυριών Δράμας – Σ.Α.Φ. Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 15 εκ., χρηματοδοτήθηκε από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στόχευε στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα ανέλαβαν από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το Solidarity Now. Διαβάστε περισσότερα εδώ: www.activecitizensfund.gr

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Παρόμοια Άρθρα

VIEW MORE

Similar Posts