Τελευταία Νέα

Latest News

«Καραβάκια των ευχών» σε παιδιά ωφελουμένων οικογενειών

Την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου στη 1 το μεσημέρι στο Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας της Ένωσης Κυριών Δράμας η πρόεδρος και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου θα διανείμουν χειροποίητα «καραβάκια των ευχών» σε παιδιά ωφελουμένων οικογενειών.
Τα πολύχρωμα καραβάκια των ευχών, τα οποία κατασκευάστηκαν με υλικά φιλικά προς το περιβάλλον, έφτιαξε το εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης της τρίτης ηλικίας μαζί με εθελόντριες. Το έθιμο, που η ιστορία του χάνεται στα βάθη του χρόνου, πραγματοποιείται μπροστά από το εκκλησάκι της Αγία Βαρβάρας, δίπλα ακριβώς από τη λίμνη στον βυθό της οποίας διασώζονται τα ερείπια της πρώτης μεγάλης εκκλησίας που ήταν αφιερωμένος στην πολιούχο της Δράμας και προστάτιδας του πυροβολικού. Σύμφωνα με την παράδοση στη θέση της σημερινής λίμνης βρισκόταν η εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας, την οποία γκρέμισαν οι Τούρκοι όταν κατάκτησαν την πόλη το 1380, θέλοντας να χτίσουν ένα τζαμί. Αυτό δεν έγινε όμως ποτέ, καθώς την ημέρα της γιορτής της Αγίας Βαρβάρας άρχισε να αναβλύζει νερό στη περιοχή από τη σημερινή πηγή της Αγίας Βαρβάρας, με αποτέλεσμα τα θεμέλια της εκκλησίας να καλυφθούν από νερά. Το σημείο αυτό είναι σήμερα η μικρή λίμνη της Αγία Βαρβάρας. Λόγω του ιστορικού αυτού θρύλου, η Αγία Βαρβάρα είναι σήμερα Πολιούχος της Δράμας.
Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου παραμονή της Πολιούχου και αμέσως μετά την περιφορά της εικόνας θα διανεμηθεί δωρεάν το πατροπαράδοτο γλύκισμα «βαρβάρα» σε όλο τον κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Παρόμοια Άρθρα

VIEW MORE

Similar Posts