Τελευταία Νέα

Latest News

Η Ένωση Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ. στην Λισαβόνα Πορτογαλίας

Στην Λισαβόνα της Πορτογαλίας ταξίδεψε η ομάδα της Ένωσης Κυριών Δράμας – Σ.Α.Φ. στο πλαίσιο των Διμερών Σχέσεων του προγράμματος Active citizens fund.

Την πρόεδρο Αλίκη Τσιαμούρα συνόδευσε η καθηγήτρια κοινωνικής εργασίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης Σεβαστή Χατζηφωτίου, η ψυχολόγος και ερευνήτρια του Νορβηγικού φορέα Alternative to Violence Inguun Askeland και η αντιπρόεδρος Παναγιώτα Τσιαμούρα. Η αποστολή πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων τόσο με κρατικούς όσο και με φορείς της κοινωνίας των πολιτών που ασχολούνται με θέματα ισότητας φύλων, πρόληψης και αντιμετώπισης περιστατικών έμφυλης βίας. Στόχος του ταξιδιού ήταν η ανταλλαγή καλών πρακτικών, η δημιουργία ενός ευρωπαϊκού δικτύου, και η συνεργασία σε ευρωπαϊκά προγράμματα.

Συγκεκριμένα έγιναν επισκέψεις στην ΜΚΟ “The Portuguese Association for Victim Support (APAV)”, η οποία στοχεύει στην ενημέρωση, προστασία και υποστήριξη πολιτών που είναι θύματα εγκλημάτων, με εξειδίκευση στα θύματα που έχουν υποστεί βία. Ακολούθησαν επισκέψεις στα κεντρικά τους γραφεία, στα γραφεία όπου διαχειρίζονται τις κλήσεις της Γραμμής Βοήθειας, στο τοπικό γραφείο υποστήριξης θυμάτων, που στεγάζεται μέσα στο αστυνομικό τμήμα της αντίστοιχης περιοχής. Επίσης έγινε επίσκεψη στην επιτροπή “CIG: Commission for citizenship and gender equality”, που είναι η εθνική επιτροπή της Πορτογαλίας, υπεύθυνη για την υπεράσπιση της ισότητας των φύλων. Στην ομάδα δόθηκε η δυνατότητα να δει Ξενώνα Φιλοξενίας, έναν χώρο έκτακτης ανάγκης (προσωρινή διαμονή μέχρι την παραπομπή), αλλά και τα κεντρικά τους γραφεία, για ενημέρωση σε προγράμματα πρωτογενούς πρόληψης. Το πρόγραμμα Active citizens fund έδωσε για ακόμη μία φορά την δυνατότητα στην Ε.Κ.Δ.-Σ.Α.Φ. μέσω αυτού του ταξιδιού να δικτυωθεί με φορείς στην Πορτογαλία με μακροχρόνια εμπειρία και εξειδίκευση πάνω σε κρίσιμα θέματα της επικαιρότητας.

Τα έργα «Το Mobile School Ταξιδεύει» και «ΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ» υλοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης την Ένωση Κυριών Δράμας – Σ.Α.Φ. Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 13,5 εκ., χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Τα προγράμματα στοχεύουν στην ενδυνάμωση και στην ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το Solidarity Now. Διαβάστε περισσότερα εδώ: www.activecitizensfund.gr

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Παρόμοια Άρθρα

VIEW MORE

Similar Posts