Τελευταία Νέα

Latest News

26 & 27 Νοεμβρίου σε Παρανέστι και Προσοτσάνη

Ανέβηκ

Με ενθουσιασμό και ένα ζεστό χειροκρότημα υποδέχτηκε το κοινό των Δήμων Παρανεστίου και Προσοτσάνης την παιδική παράσταση της Ένωσης Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ.
«Carmen, Δίψα για Ελευθερία».

Οι μικροί μαθητές του τμήματος παιδικής όπερας της Ένωσης Κυριών παρουσίασαν την όπερα της Κάρμεν με σενάριο ειδικά σχεδιασμένο για τις παιδικές ηλικίες. Μετά από δύο χρόνια μαθημάτων, εκπαιδευτικών δράσεων, σεμιναρίων και εκδρομών και εν μέσω πανδημίας ολοκληρώθηκε το πρωτότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Carmen 4 all”. Το «Carmen 4 all» αποτέλεσε ένα πρόγραμμα για παιδιά από μη προνομιούχες τοπικές οικογένειες μαζί με παιδιά Ρομά και προσφύγων που εστίασε στην ανάπτυξη των καλλιτεχνικών δεξιοτήτων τους. Με βάση το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Create and Sing Carmen» από τη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου, σχεδιάστηκε ένα πρόγραμμα για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών με ελάχιστη ή καθόλου γνώση της τέχνης και ιδιαίτερα της μουσικής και του χορού.

Οι συντελεστές της παράστασης είναι: Συντονισμός – Επιμέλεια Προγράμματος: Βίκυ Κωνσταντινίδου, μουσικολογία: Έφη Ζάννη, η οποία και προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της, Κινησιολογία-Σκηνοθεσία: Δημήτρης Σωτηρίου, Εμψύχωση-Σκηνοθεσία: Ξένια Πετμεζά, Κοστούμια: Ευγνωσία Παστιάδου, Τεχνική Υποστήριξη: Κωνσταντίνος Παυλίδης.

Το πρόγραμμα Carmen 4 all υποστηρίχθηκε από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το Ίδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου, ενώ έφερε υποστήριξης και αιγίδας από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Παρόμοια Άρθρα

VIEW MORE

Similar Posts