Τελευταία Νέα

Latest News

71 παιδιά παρακολούθησαν εκπαιδευτικό εργαστήρι για την έμφυλη βία

Την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024, πραγματοποιήθηκε ένα ακόμα εκπαιδευτικό εργαστήριο από την Ένωση Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ. για την έμφυλη βία στους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Δράμας στο πλαίσιο του έργου «ΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ».
Το εργαστήριο έγινε στη ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του σχολείου και το παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον 71 μαθητές και 4 καθηγητές. Το εκπαιδευτικό εργαστήριο πραγματοποίησε η Κοσμήτορας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Σεβαστή Χατζηφωτίου και αποτέλεσε έναν ακόμα σταθμό για την διάχυση του μηνύματος της μηδενικής ανοχής στην βία, αλλά και της υποστήριξης του φορέα προς όλους όσους βιώνουν την βία αλλά και προς όλους όσους μπορεί εν δυνάμει να την βιώσουν. Το έργο ΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ» στα δυόμισι χρόνια υλοποίησής του έχει προσεγγίσει 1213 παιδιά Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και συνεχίζει δυναμικά τις προσπάθειες για πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας εστιάζοντας στις μικρότερες ηλικίες αλλά και την αναδυόμενη ανάγκη της κοινωνίας για μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση και κατάδειξη του φαινομένου της έμφυλης βίας.

Το πρόγραμμα «ΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ» υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Active Citizens Fund, με φορέα υλοποίησης την ΕΚΔ-ΣΑΦ και διαχειριστές επιχορήγησης το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το Solidarity Now. Το έργο χρηματοδοτήθηκε από την Ισλανδία, την Νορβηγία και το Λίχτενσταιν και υπήρξε συνεργασία και εκπαίδευση από τον Νορβηγικό φορέα «Alternative to Violence». Το έργο χρηματοδοτήθηκε για 2 χρόνια και συνεχίζει σε εθελοντικό πλέον επίπεδο να ενημερώνει και να ευαισθητοποιεί σχετικά με την έμφυλη βία και τις αναδυόμενες μορφές της. Στόχος είναι η προώθηση της ισότητας, η πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου και των βαθύτερων αιτιών του, αλλά και η διαμόρφωση μιας κοινής και περισσότερο εξειδικευμένης προσέγγισης του θύματος αλλά και του θύτη.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Παρόμοια Άρθρα

VIEW MORE

Similar Posts