Τελευταία Νέα

Latest News

Χάρη στο πρόγραμμα “ΔΕΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ” ωφελήθηκαν 266 νέα μέλη από την Ένωση Κυριών Δράμας – Σ.Α.Φ

Διακόσια εξήντα έξι νέα μέλη οικογενειών απευθύνθηκαν στην Ένωση Κυριών Δράμας-Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας την περίοδο Φεβρουάριος 2021 με Ιανουάριο 2022.
Τα μέλη αυτά είναι πλέον αποδέκτες των υπηρεσιών του Φορέα. Τα εβδομήντα εφτά άτομα είχαν ως αίτημα την εύρεση εργασίας και πληροφορήθηκαν για τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας, οχτώ νέα μέλη εντάχθηκαν στο πρόγραμμα της δωρεάν κάλυψης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και αρκετοί εξ’ αυτών σε επισιτιστικά προγράμματα του Φορέα ενώ δέχτηκαν και ψυχολογική στήριξη.
Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, πραγματοποιήθηκε έρευνα δια τηλεφώνου σε διακόσιους ωφελούμενους με στόχο την καταγραφή των αναγκών που έχουν προκύψει εξαιτίας της πανδημίας. Τα αποτελέσματα είναι τα εξής: το 69,7% των συμμετεχόντων αντιμετώπισε γενικές δυσκολίες. Το κυριότερο πρόβλημα για ένα ποσοστό της τάξεως (54,2%) ήταν η οικονομική δυσπραγία λόγω ανεργίας κατά τη διάρκεια της καραντίνας και της αυστηρής απαγόρευσης κυκλοφορίας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, σε ένα μικρότερο ποσοστό (12,4%) να αυξηθούν τα χρέη και οι οφειλές προς λογαριασμούς (π.χ. ρεύμα, νερό, τηλέφωνο) και ενοίκια. Επιπρόσθετα, μια μερίδα συμμετεχόντων (25,4%) δήλωσε ότι αντιμετώπισε σημαντικά ιατρικά προβλήματα (καρδιαγγειακά, αναπνευστικά, αρθριτικά, κοκ), ωστόσο τα περισσότερα από αυτά οφείλονταν σε χρόνιες παθήσεις. Τέλος, η τρίτη μεγάλη κατηγορία δυσκολιών αφορούσε τα ψυχολογικά προβλήματα που αναδύθηκαν εν μέσω καραντίνας. Το 18,9% των συμμετεχόντων ανέφερε ότι η ψυχολογική και συναισθηματική πίεση αυξήθηκε κατακόρυφα.
Όσον αφορά τις νέες ανάγκες που αναδύθηκαν από την πανδημία και τις δυσχέρειες της, προέκυψαν έξι κατηγορίες: το 14,9% χρειάζεται επιπρόσθετα τρόφιμα (γάλα, κρέας κα), το 13,9% δήλωσε ότι έχει ανάγκη να εξασφαλιστεί η θέρμανση τους για το χειμώνα και τέλος, το 16,9% ζήτησε βοήθεια για την κάλυψη των ιατροφαρμακευτικών αναγκών (13,4%= ιατρικές εξετάσεις, 3,5%= φάρμακα). Επιπλέον, το 6% αναζητεί εργασία μέσω του Φορέα.
Παράλληλα, δημιουργήθηκε ένα εγχειρίδιο για τους ωφελούμενους του Φορέα που περιλαμβάνει τηλέφωνα από δημόσιες υπηρεσίες και δομές όπου μπορούν να απευθυνθούν και χρήσιμες συμβουλές για τη διατήρηση καλής ψυχικής υγείας εν μέσω πανδημίας του covid-19.
Ο ΔΕΣΜΟΣ πραγματοποίησε για 3η χρονιά το πρόγραμμα “Δεσμός για τους Νέους” μέσω του οποίου χρηματοδότησε θέσεις απασχόλησης για ανέργους έως 30 ετών σε κοινωφελείς οργανισμούς της χώρας. Το πρόγραμμα “Δεσμός για τους Νέους” δημιουργήθηκε εν καιρώ κρίσης σαν επιστέγασμα των δυνατοτήτων των νέων ανθρώπων που ζουν σήμερα στην Ελλάδα και των εντυπωσιακών επιτευγμάτων που κατακτούν όταν τους δίνεται η δυνατότητα να εργαστούν. Αποτέλεσε σύνδεσμο μεταξύ της ανάγκης απασχόλησης των νέων με μια κοινή πρόκληση μεταξύ των κοινωφελών οργανισμών, εκείνη της έλλειψης χρηματοδότησης για τη στελέχωση τους με ικανό ανθρώπινο δυναμικό. Από το 2014 έως σήμερα έχουν δημιουργηθεί συνολικά 40 θέσεις εργασίας σε 40 κοινωφελείς φορείς, ωφελώντας πάνω από 82.000 συνανθρώπους μας.Ο 3ος κύκλος του προγράμματοςδιήρκεσε 12 μήνες,από το Φεβρουάριο του 2021 μέχρι τον Ιανουάριο του 2022.
Για το πρόγραμμα “Δεσμός για τους Νέους” κατατέθηκαν 51(έγκυρες) αιτήσεις και επιλέχθηκαν 14 οργανισμοί. Ένας από τους επιλεχθέντες οργανισμούς ήτανκαι η Ένωση Κυριών Δράμας- Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας που απασχόλησε ένα στέλεχος με την ιδιότητα της κοινωνικής λειτουργού. Είναι η δεύτερη φορά που η ΕΚΔ-Σ.Α.Φ επιλέχθηκε ως φορέας υλοποίησης του προγράμματος “Δεσμός για τους Νέους”.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Παρόμοια Άρθρα

VIEW MORE

Similar Posts