Τελευταία Νέα

Latest News

Δεύτερη εκπαίδευση για τα «Χρώματα της καλοσύνης»

Η Ένωση Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ. συμμετείχε στην δεύτερη εκπαίδευση που πραγματοποίησε ο φορέας Amal Alliance στη Θεσσαλονίκη την περασμένη εβδομάδα.
Πρόκειται για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Τα χρώματα της καλοσύνης» (Colors of Kindness) το οποίο τον περασμένο χρόνο υλοποιήθηκε πιλοτικά σε παιδιά ωφελουμένων οικογενειών του φορέα. Σκοπός του είναι να ενδυναμώσει παιδιά που έχουν απομονωθεί είτε λόγω της πανδημίας είτε εξαιτίας της διαμονής τους σε προσφυγικούς καταυλισμούς, μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα που στοχεύουν στην ολόπλευρη μάθηση. Εστιάζει σε τέσσερις περιοχές: την προσχολική ανάπτυξη, την κοινωνικό συναισθηματική μάθηση (SEAL), την ψυχολογική υποστήριξη και την προαγωγή της «Ειρήνης». Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2022 ως πιλοτικό και φέτος συνεχίζεται με μεγαλύτερη ανταπόκριση. Χωρίζεται σε έξι ενότητες, όσα και τα χρώματα που χρησιμοποιούνται. Κάθε ενότητα αποτελείται από τρεις θεματικές ενότητες και αντιστοιχεί σε μία εβδομάδα. Στην εκπαίδευση συμμετείχαν συνολικά 20 άτομα εκπροσωπώντας μη κερδοσκοπικές οργανώσεις
Η Amal Alliance είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση με έδρα τη Νέα Υόρκη. Σκοπός της είναι να ενδυναμώσει παιδιά που έχουν απομονωθεί είτε λόγω της πανδημίας είτε εξαιτίας της διαμονής τους σε προσφυγικούς καταυλισμούς, μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα που στοχεύουν στην ολόπλευρη μάθηση.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Παρόμοια Άρθρα

VIEW MORE

Similar Posts