Τελευταία Νέα

Latest News

Διανομή δεμάτων ΤΕΒΑ και εκτάκτων σε ωφελούμενους

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε και η δεύτερη διανομή προϊόντων ΤΕΒΑ από την Ένωση Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ.
Συγκεκριμένα, τριάντα ένα δικιαούχοι έλαβαν την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου τα τρόφιμά τους από το γήπεδο Κραχτίδη όπου έγινε και η δεύτερη διανομή για το 2023.
Οι δικαιούχοι παρέλαβαν σημαντικές ποσότητες τροφίμων αναλογικά με τα μέλη της οικογένειας (συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας, αλεύρι, βόειο και χοιρινό κρέας, γάλα εβαπορέ, τυρί γραβιέρα, τυρί φέτα ΠΟΠ, ελαιόλαδο, ζάχαρη, ρύζι, ζυμαρικά, φακές, φασόλια, καθώς, επίσης, και προϊόντα καθαρισμού και προσωπικής υγιεινής (καθαριστικό υγρό γενικής χρήσης, οδοντόκρεμα, σαμπουάν, σκόνη για πλύσιμο ρούχων, υγρό πιάτων) ώστε να καλύψουν πρώτες ανάγκες τους.
Για την αποφυγή συνωστισμού και τήρησης των μέτρων αποτροπής εξάπλωσης των ιώσεων, στη διαδικασία διανομής, εφαρμόστηκε και αυτή τη φορά η μέθοδος “Drive Through” , κατά την οποία οι δικαιούχοι εξυπηρετήθηκαν πλήρως και δίχως να αποβιβάζονται από το όχημα τους μόνο με την επίδειξη Ταυτότητας και ΑΜΚΑ .
Το Πρόγραμμα ΤΕΒΑ υλοποιείται μέσω Κοινωνικών Συμπράξεων και οι ωφελούμενοι επιλέγονται σύμφωνα με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Η Ένωση Κυριών Δράμας-Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας είναι εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Αλληλεγγύη στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας. Το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) υποστηρίζει τη διανομή τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών, συνδυάζεται με συνοδευτικά μέτρα, τα οποία συμβάλλουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελουμένων και υλοποιείται στο σύνολο της χώρας.
Παράλληλα, η Τράπεζα Τροφίμων Δράμας πραγματοποίησε, όπως κάθε μήνα, και για το μήνα Σεπτέμβριο, τη διανομή δεμάτων σε 220 ωφελούμενες οικογένειες του φορέα. Τα πακέτα περιείχαν συσκευασμένα τρόφιμα (αλεύρι, ζάχαρη, μακαρόνια, ρύζι, κριθαράκι, φακές, τοματοχυμός, μαρμελάδα, ελαιόλαδο, γάλα μακράς διάρκειας, αλάτι, αρακά, κασέρι, φρυγανιές, βούτυρο) καθώς, επίσης, και προϊόντα προσωπικής υγιεινής.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Παρόμοια Άρθρα

VIEW MORE

Similar Posts