Τελευταία Νέα

Latest News

Διεθνή συνεργασία Amal Alliance της Νέας Υόρκης

Μία νέα διεθνή συνεργασία ξεκίνησε η Ένωση Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ. με την οργάνωση Amal Alliance που έχει έδρα τη Νέα Υόρκη.
Η Amal Alliance το διήμερο 1&2 Φεβρουαρίου 2022 εκπαίδευσε στη Θεσσαλονίκη στελέχη της Ένωσης Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ. στο πρόγραμμα με τίτλο “Colors of Kindness” (Χρώματα της Καλοσύνης) με στόχο να εφαρμοστεί σε παιδιά ωφελουμένων οικογενειών, παιδιών Ρομά και παιδιών από την δομή προσφύγων Δράμας. Σκοπός του προγράμματος, που στοχεύει στην ολόπλευρη μάθηση και εστιάζει σε τέσσερις περιοχές: την προσχολική ανάπτυξη, την κοινωνικοσυναισθηματική μάθηση (SEAL), την ψυχολογική υποστήριξη και την προαγωγή της «Ειρήνης», είναι να ενδυναμώσει παιδιά που έχουν απομονωθεί είτε λόγω της πανδημίας είτε εξαιτίας της διαμονής τους σε προσφυγικούς καταυλισμούς.
Το πρόγραμμα“Colors of Kindness” χωρίζεται σε έξι ενότητες που ολοκληρώνονται σε δεκαέξι εβδομάδες και έχει θεματικές την Αυτογνωσία, την Αυτοδιαχείριση, την Υπεύθυνη Λήψη Αποφάσεων, το Χτίσιμο Σχέσεων, την Κοινωνική Ευαισθητοποίηση και την Δημιουργικότητα.
Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με την συμπλήρωση ερωτηματολογίων τόσο από την πλευρά των παιδιών όσο και των εκπαιδευτών. Τα στοιχεία αυτά θα συλλέξει το Πανεπιστήμιο του Harvard για να εξετάσει την αποδοτικότητα του προγράμματος με απώτερο στόχο να επεκταθεί σε ολόκληρη την Ελλάδα και σε άλλες χώρες του εξωτερικού, ενώ τα αποτελέσματα του προγράμματος θα παρουσιαστούν στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ τον προσεχή Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη.
Την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου η ιδρύτρια και CEO της οργάνωσης Amal Alliance Danielle De La Fuente με τους συνεργάτες της επισκέφθηκαν τα γραφεία της Ένωσης Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ. προκειμένου να γνωρίσουν την πρόεδρο Αλίκη Τσιαμούρα αλλά και να συζητήσουν επέκταση της συνεργασίας και σε άλλα εκπαιδευτικά έργα που υλοποιούνται στη Νέα Υόρκη.
Η Amal Alliance, Inc. είναι ένας μη κερδοσκοπικός, Μη Κυβερνητικός Οργανισμός (ΜΚΟ) αφιερωμένος στην ενδυνάμωση των εκτοπισμένων παιδιών μέσω προγραμμάτων κοινωνικής ανάπτυξης σε καταυλισμούς προσφύγων και ανεπίσημους οικισμούς σε όλο τον κόσμο. «Πιστεύουμε ότι είμαστε όλοι παγκόσμιοι πολίτες με κοινωνική και ηθική ευθύνη να διασφαλίσουμε ότι όλα τα παιδιά έχουν πρόσβαση στην πολιτιστική τους ταυτότητα, στη γνώση της ιστορίας τους και στα εργαλεία και τους πόρους που χρειάζονται για να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους. Η ολιστική μας προσέγγιση διεγείρει το μυαλό και το σώμα μέσω προγραμμάτων εκπαίδευσης και ένταξης που επικεντρώνονται στην κοινωνική συναισθηματική μάθηση και αντιμετωπίζουν το τραύμα στη βασική αιτία του».

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Παρόμοια Άρθρα

VIEW MORE

Similar Posts