Τελευταία Νέα

Latest News

Εκατόν τέσσερις μαθητές επισκέφθηκαν την Ένωση Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ.

Σε εξέλιξη τα εκπαιδευτικά σεμινάρια με τα Λύκεια του δήμουγια την έμφυλη βία.
Εκατόν τέσσερις μαθητές επισκέφθηκαν μέσα σε δύο ημέρες την Ένωση Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ. στο πλαίσιο του έργου «ΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ».
Την Παρασκευή 6 και Δευτέρα9 Μαΐου, το αίθριο της Ένωσης Κυριών Δράμας – Σ.Α.Φ. γέμισε με μαθητές από το 3ο, 4ο Γενικό Λύκειο Δράμας, το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Δράμας και το 4Ο ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης. Με εισηγήτρια την Σεβαστή Χατζηφωτίου, αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας στο ΔΠΘ οι μαθητές παρακολούθησαν εκπαιδευτικά σεμινάρια με θέμα την έμφυλη βία, ενώ έγινε η παρουσίαση της ιστοσελίδας του έργου και του διαδικτυακού παιχνιδιού. Η εκπαίδευσή τους ολοκληρώθηκε με τη ξενάγησητουςστο Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας αλλά και στην Τράπεζα Τροφίμων.
Τέλος, στο περιθώριο της εκπαίδευσης τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν διαδικτυακά με τον διευθυντή προγραμμάτων της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (TheHellenicInitiative) Μιχάλη Πρίντζο, ο οποίος εξήγησεστα παιδιά το έργο της Ελληνικής Πρωτοβουλίας και την προσπάθεια της ελληνικής ομογένειας Αμερικής να στηρίξει την Τράπεζα Τροφίμων Δράμας.
Το έργο «ΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης την Ένωση Κυριών Δράμας -Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας. Το πρόγραμμα Activecitizensfund ύψους € 13,5 εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Activecitizensfund στην Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow. Διαβάστε περισσότερα εδώ: www.activecitizensfund.gr

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Παρόμοια Άρθρα

VIEW MORE

Similar Posts