Τελευταία Νέα

Latest News

Εκπαίδευση του Νορβηγικού Φορέα «AlternativetoViolence» στα πλαίσια του «Ώρα να μιλήσεις!»

Το έργο «Ώρα να μιλήσεις» ξεκίνησε τον Δεκέμβριοτου 2021, με Φορέα Υλοποίησης το Φιλανθρωπικό και Πολιτιστικό Σωματείο της Ένωσης Κυριών Δράμας-Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας,στο πλαίσιο του προγράμματος Activecitizensfund,με διαχειριστές επιχορήγησης για την Ελλάδα το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.
Το πρώτο εκπαιδευτικό ταξίδι του Νορβηγικού Φορέα «AlternativetoViolence» πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις αρχές Απριλίου του 2022, λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα. Μέσα από την τριήμερη εκπαίδευση το προσωπικό της Ένωσης Κυριών Δράμας-ΣΑΦ μαζί με εκπροσώπους των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας, καθώς και της Αστυνομίας Δράμας θα εκπαιδευτούν στην αποτελεσματικότερη διαχείριση του θύτη της έμφυλης βίας και στις καλές πρακτικές που ως φορέας υιοθετεί ως προς την καταπολέμηση του φαύλου κύκλου της έμφυλης βίας.
Πολύ χαρούμενη και συγκινημένη η Πρόεδρος κα Αλίκη Τσιαμούρα δηλώνει: «Αναμένουμε με μεγάλη προσμονή την εκπαίδευση από τον Νορβηγικό Φορέα AlternativetoViolence, με 30ετή εμπειρία στη διαχείριση του θύτη της έμφυλης βίας. Πρόκειται για ένα μεγάλο βήμα, όχι μόνο για την πόλη της Δράμας, αλλά και για όλη την Ελλάδα».
Ο φορέας «AlternativetoViolence»ξεκίνησε το 1987 ως το πρώτο θεραπευτικό κέντρο στην Ευρώπη για άνδρες κακοποιητές. Στην μακροχρόνια πορεία του, οι τρεις βασικοί πυλώνες του αφορούν: την Έρευνα, την Εκπαίδευση και τη Θεραπεία.
Παράλληλα, έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες για την ανανέωση του sitetimetotalk.gr, το οποίο θα ενημερώνει και θα ευαισθητοποιεί το κοινό για κάθε μορφή βίας. Σε αυτό το site θα ενσωματωθεί ένα διαδικτυακό παιχνίδι-quiz. Το περιεχόμενο του διαδικτυακού παιχνιδιού-quiz έχει τελειοποιηθεί. Περιλαμβάνει σενάρια, όπου ο/η παίκτης/ρια αποκτώντας ένα ρόλο καλείται να απαντήσει πως θα αντιδρούσε σε ένα ενδεχόμενο περιστατικό έμφυλης βίας, ως παρατηρητής, ως θύμα ή ως θύτης. Αναμένεται η γραφιστική αποτύπωσή του και η ενσωμάτωσή του στην ιστοσελίδα timetotalk.gr
Αν βιώνεις μία κακοποιητική συμπεριφορά η Γραμμή Βοήθειας «2521058888» της Ένωσης Κυριών Δράμας-ΣΑΦ, (Δευτέρα – Παρασκευή: 8:00 – 15:00)στελεχώνεται με εξειδικευμένο προσωπικό, το οποίο παρέχει ψυχολογική και νομική υποστήριξη. Ενημερώσου και ευαισθητοποιήσου μέσα από αυτήν.
Το έργο «Ώρα να μιλήσεις!» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης την Ένωση Κυριών Δράμας -Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας. Το πρόγραμμα Active citizens fund ύψους € 13,5 εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEAGrants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund στην Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow. Διαβάστε περισσότερα εδώ: www.activecitizensfund.gr

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Παρόμοια Άρθρα

VIEW MORE

Similar Posts