Τελευταία Νέα

Latest News

Εκπαιδευτικό εργαστήρι “EoWRA “ στην Αδριανή Δράμας

Στην Αδριανή Παρανεστίου πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 23 Μαΐου 2024, το δεύτερο κατά σειρά εκπαιδευτικό Εργαστήριο στο πλαίσιο του προγράμματος «EoWRA- Empowering of Woman’s in Remote Areas».
Με την βοήθεια και συνεργασία του Δήμου Παρανεστίου, το εργαστήριο βρήκε μεγάλη απήχηση με την συμμετοχή τριάντα τεσσάρων γυναικών. Την ενημέρωση πραγματοποίησε η Κοσμήτορας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Σεβαστή Χατζηφωτίου, ενώ στο τέλος η κ. Χατζηφωτίου δέχθηκε «βροχή» ερωτήσεων από τις συμμετέχουσες. Μετά την επιτυχία των δύο πρώτων Εκπαιδευτικών Εργαστηρίων, η Ένωση Κυριών Δράμας-ΣΑΦ εντατικοποιεί τις δράσεις της για την προαγωγή της ισότητας και ανακοινώνει την πραγματοποίηση δυο ακόμα εργαστηρίων στους Δήμους Δοξάτου και Παρανεστίου και ταυτόχρονα προετοιμάζει τις παρεμβάσεις της στους Δήμους Νευροκοπίου και Προσοτσάνης μέσα στους επόμενους μήνες.
Στόχος του προγράμματος είναι η αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας μέσω της εκπαίδευσης, η δημιουργία ενός κανονισμού Προστασίας του Παιδιού, καθώς και η προώθηση της Ισότητας μέσω εκπαιδευτικών εργαστηρίων σε 4 ακριτικούς Δήμους. Τα εκπαιδευτικά εργαστήρια πραγματοποιεί η Κοσμήτορας του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χατζηφωτίου Σεβαστή, σε συνεργασία με την ομάδα της Ένωσης Κυριών Δράμας-ΣΑΦ, η οποία αποτελεί και τον φορέα υλοποίησης του προγράμματος. Το πρόγραμμα «EoWRA» έχει διάρκεια οκτώ μήνες και περιλαμβάνει εκτός των παραπάνω στόχων, την προσεκτική εκπαίδευση της ομάδας του φορέα μέσα από την παρακολούθηση σεμιναρίων από την Social Dynamo και NGO του Ιδρύματος Μποδοσάκη. Το πρόγραμμα “EoWRA”, 8μηνης διάρκειας, στόχο έχει να παρέχει ένα ολοκληρωμένο μοντέλο ολιστικής διαχείρισης της ενδοοικογενειακής βίας μέσω της εκπαίδευσης από το Ινστιτούτο Υγείας Παιδιού και τον νορβηγικό φορέα Alternative to Violence
«Το έργο υποστηρίζεται από το Πρόγραμμα Ενδυνάμωσης των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Iσότητας των Φύλων και της Ενδυνάμωσης των Γυναικών, το οποίο σχεδιάστηκε και υλοποιείται από το Social Dynamo, το NGO Hub του Ιδρύματος Μποδοσάκη».

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Παρόμοια Άρθρα

VIEW MORE

Similar Posts