Τελευταία Νέα

Latest News

Επανεκκίνηση των Εκπαιδευτικών Εργαστηρίων του προγράμματος «ΏΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ»

Το πρόγραμμα ‘’ΏΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ’’ και η Ένωση Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ. ετοιμάζονται και φέτος να διεξάγουν τα εκπαιδευτικά εργαστήρια για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του μαθητικού και εκπαιδευτικού πληθυσμού σχετικά με την έμφυλη βία.
Τον Φεβρουάριο έχουν προγραμματιστεί δύο εργαστήρια, με την υπόσχεση της συνέχισης του έργου και την υπόλοιπη χρονιά. Το πρώτο εργαστήριο της νέας χρονιάς, θα πραγματοποιηθεί στις 26 Φεβρουαρίου, με την έλευση ενός τμήματος από το 2ο Γυμνάσιο του Δήμου Δράμας, στον χώρο της Ένωσης Κυριών Δράμας-ΣΑΦ στις 09:30π.μ. Το δεύτερο θα πραγματοποιηθεί με την ομάδα του «ΏΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ» να επισκέπτεται τον Δήμο Παρανεστίου για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών και του Γυμνασίου αλλά και του Λυκείου.
Τα εκπαιδευτικά εργαστήρια, που πραγματοποιούνται εδώ και τρία περίπου χρόνια έχουν παρακολουθήσει επτακόσια είκοσι ένα παιδιά. Τα εργαστήρια έχουν πετύχει την διάχυση των πληροφοριών σχετικά με την έμφυλη βία τόσο μεταξύ του μαθητικού όσο και του ευρύτερου πληθυσμού της Δράμας. Μαθητές και καθηγητές δηλώνουν το ενδιαφέρον και την ανάγκη μεγαλύτερης δραστηριοποίησης των κοινωνικών φορέων πάνω στο ζήτημα της έμφυλης βίας και αναζητούν με την ενεργότερη κάθε χρόνο συμμετοχή τους την κάλυψη αυτής της ανάγκης.
Τα παραπάνω εργαστήρια δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν χωρίς την Κοσμήτορα του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, κας Χατζηφωτίου Σεβαστής, και την πολύτιμη συνεργασία της με την Ένωση Κυριών Δράμας, σε εθελοντικό, πλέον, επίπεδο.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Παρόμοια Άρθρα

VIEW MORE

Similar Posts