Τελευταία Νέα

Latest News

Η Ένωση Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ. «μπαίνει» πιλοτικά στα δημοτικά σχολεία

Μετά τα δύο εκπαιδευτικά ταξίδια στο Όσλο της Νορβηγίας η Ένωση Κυριών κάνει το επόμενο βήμα στην πρόληψη του φαινομένου της έμφυλης βίας.
Ξεκινάει πιλοτικά τα εκπαιδευτικά σεμινάρια στα δημοτικά σχολεία της πόλης. Η αρχή θα γίνει την Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024 με το 2ο δημοτικό σχολείο Δράμας. Τα μηνύματα που πήρε η ομάδα του φορέα από τους Νορβηγούς στο πλαίσιο των Διμερών Σχέσεων ήταν σαφή και ξεκάθαρα: «ξεκινήστε την εκπαίδευση στα δημοτικά και μάλιστα από την τετάρτη τάξη, μόνο έτσι υπάρχουν ελπίδες ότι θα σπάσει ο κύκλος της βίας». Αυτό ακριβώς σκοπεύει να κάνει ο φορέας. Για τον λόγο αυτό ξεκινάει πιλοτικά την υλοποίηση του αναδιαμορφωμένου έργου «ΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ» χρησιμοποιώντας για πρώτη φορά τις εκπαιδευτικές κάρτες «Σπάζοντας τη σιωπή» των Νορβηγών και του φορέα Alternative to Violence. Το εκπαιδευτικό σεμινάριο θα κάνει η Κοσμήτορας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης-Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας Σεβαστή Χατζηφωτίου και από τον Σεπτέμβρη σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Δράμας το πρόγραμμα στοχεύει να μπει σε όλα τα δημοτικά του Νομού Δράμας. Σε δηλώσεις της η Πρόεδρος της Ε.Κ.Δ-Σ.Α.Φ. Αλίκη Τσιαμούρα τονίζει σχετικά: «Είμαστε ενθουσιασμένοι με την νέα μας προσπάθεια, η οποία θα ξεκινήσει εντατκά τον προσεχή Σεπτέμβρη. Ελπίζουμε να ανταποκριθούν οι δάσκαλοι, οι γονείς και φυσικά τα παιδιά. Δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς μπροστά στην έμφυλη, ενδοοικογενειακή και διαδικτυακή βία. Όλοι μας οφείλουμε να συστρατευθούμε, ενωμένοι και ανταλλάζοντας τεχνογνωσία και καλές πρακτικές με το εξωτερικό».
Το έργο στα δυόμισι χρόνια υλοποίησής του έχει προσεγγίσει 1.213 παιδιά Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και συνεχίζει δυναμικά τις προσπάθειες για πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας εστιάζοντας στις μικρότερες ηλικίες αλλά και την αναδυόμενη ανάγκη της κοινωνίας για μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση και κατάδειξη του φαινομένου της έμφυλης βίας.
Το έργο «ΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ» υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης την Ένωση Κυριών Δράμας – Σ.Α.Φ. Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 15 εκ., χρηματοδοτήθηκε από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στόχευε στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα ανέλαβαν από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το Solidarity Now. Διαβάστε περισσότερα εδώ: www.activecitizensfund.gr

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Παρόμοια Άρθρα

VIEW MORE

Similar Posts