Τελευταία Νέα

Latest News

Η Ένωση Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ. στις «Erasmus Days»

Την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023 στις 6 το απόγευμα η Ένωση Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ. θα παρουσιάσει διαδικτυακά τα αποτελέσματα του έργου που υλοποιεί στο πλαίσιο του Erasmus+ KA2 «Πρόληψη και Υποστήριξη για την έμφυλη βία στο διαδίκτυο».
Συγκεκριμένα η Ένωση Κυριών Δράμας θα συμμετέχει στις σημαντικές αυτές ημέρες που διοργανώνονται σε παγκόσμια εμβέλεια, παρουσιάζοντας το διαδικτυακό εγχειρίδιο για νέους το οποίο δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ KA2 με τίτλο «Prevent and Support Cyber Gender Based Violence».
Το ηλεκτρονικό εγχειρίδιο αποτελεί ένα εργαλείο που απευθύνεται τόσο σε νέους όσο και σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, τα οποία επιθυμούν να ενημερωθούν για την ορθή χρήση του διαδικτύου. Ταυτόχρονα στο εργαλείο αυτό εμπεριέχονται εικονογραφημένα παραδείγματα έμφυλης διαδικτυακής βίας, με σκοπό να βοηθήσουν τον κάθε επισκέπτη να προλάβει οποιαδήποτε κακόβουλη συμπεριφορά.
Κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής ημερίδας πέρα από την εγχειρίδιο, πρόκειται να παρουσιαστεί το πολύπλευρο έργο της Ένωσης Κυριών Δράμας-ΣΑΦ, το έργο Erasmus+, καθώς και η ασφάλεια των νέων στο διαδίκτυο, μέσα από παραδείγματα, συμβουλές και προτάσεις. Στο τέλος της εκδήλωσης θα υπάρχει χρόνος για ανοιχτή συζήτηση μεταξύ του κοινού.
Το έργο «PSCGBV» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ KA2, με φορέα υλοποίησης την Ένωση Κυριών Δράμας -Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν και φορείς από την Βουλγαρία, την Κροατία, την Τσεχία και την Κύπρο. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος στην Ελλάδα έχει αναλάβει το ΙΝΕΔΙΒΙΜ. Το σύνθημα των φετινών Erasmus Days είναι “να κάνουμε την Ευρώπη να λάμψει”. Ο σύνδεσμος της εκδήλωσης θα αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του φορέα.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Παρόμοια Άρθρα

VIEW MORE

Similar Posts