Τελευταία Νέα

Latest News

Η Τράπεζα Τροφίμων Δράμας δρα για την εξάλειψη των επισιτιστικών αναγκών των ωφελουμένων της

Η Τράπεζα Τροφίμων Δράμας διαδραματίζει σημαντικό ρολό στην εξάλειψη των επισιτιστικών αναγκών των 2066 μελών οικογενειών τις οποίες στηρίζει καθημερινά και μηνιαία με πλήθος επισιτιστικών προγραμμάτων .
Έκτακτα Δέματα
Η Τράπεζα Τροφίμων Δράμας στέκεται σταθερά δίπλα στους συνανθρώπους μας. Προκειμένου να καταφέρουμε να καλύψουμε τις αυξημένες επισιτιστικές ανάγκες και να μην αφήσουμε κανέναν συνάνθρωπό μας δίχως τα απαραίτητα. Κάθε μήνα, χάριν της χρηματοδότησης ύψους 5000€ από έναν ανώνυμο δωρητή, πραγματοποιείται διανομή δεμάτων με τρόφιμα και είδη προσωπικής υγιεινής σε συνολικά 360 ωφελούμενες οικογένειες του Φορέα μας. Επιπλέον, η Τράπεζα Τροφίμων Δράμας εξασφαλίζει πλήθος χορηγιών οπωρολαχανικών, γαλακτοκομικών ειδών και γλυκισμάτων προσφέροντας γενναιόδωρα αυτά τα αγαθά στους ανθρώπους της.
Μέριμνα για την Τρίτη Ηλικία IV
Με την εκ νέου χρηματοδότηση του ΤΙΜΑ Κοινωφελούς Ιδρύματος ξεκίνησε για τέταρτη φορά το πρόγραμμα της Ένωσης Κυριών Δράμας – Σ.Α.Φ. “Μέριμνα για την Τρίτη Ηλικία IV”. Μία φορά το μήνα, πενήντα ωφελούμενοι της τρίτης ηλικίας παραλαμβάνουν την ατομικής επιταγή τους ύψους 60€ με την οποία δύνανται να αγοράζουν τρόφιμα πρώτης ανάγκης και προϊόντα προσωπικής υγιεινής. Το πρόγραμμα αυτό έχει διάρκεια δώδεκα μήνες αρχής γενομένης από τον Μάιο 2024. Η επιλογή των ωφελουμένων έγινε με αυστηρά οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια.
“Αγάπη για την Τρίτη Ηλικία” & “Κοντά στο Παιδί”
Το Ίδρυμα Αντώνιος και Ιωάννης Αγγελικούσης στηρίζει 13 ωφελούμενες οικογένειες της Τρίτης Ηλικίας παρέχοντας τους μία φορά το μήνα και για ένα έτος μία ατομική επιταγή ύψους 60€. Η επιλογή των ωφελουμένων έγινε με αυστηρά οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια.
Επιπλέον, το πρόγραμμα “Κοντά στο Παιδί” έχοντας ολοκληρωθεί τον Μάιο 2024 παρείχε σε 34 μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες με χαμηλά εισοδηματικά κριτήρια ατομική επιταγή ύψους 60€ και χρηματοδοτείται από ανώνυμη δωρήτρια του εξωτερικού.
ΣΥΝ – ΕΝΩΣΙΣ
Η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, την οποία ίδρυσε η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών ως τον φορέα συλλογικής κοινωνικής προσφοράς της ναυτιλιακής κοινότητας, ανακοίνωσε την συνέχιση του προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας σε ωφελούμενους της Δράμας που διαβιούν σε συνθήκες επισιτιστικής ανασφάλειας και εξυπηρετούνται μέσω του Φορέα μας και για το δεύτερο εξάμηνο του 2024.
Η μηνιαία διανομή των πακέτων στηρίζει 52 οικογένειες, 32 μονογονεϊκές οικογένειες και 20 μοναχικούς της Τρίτης Ηλικίας. Το παρόν πρόγραμμα αφορά τη χορήγηση πακέτων με βασικά τυποποιημένα είδη τροφίμων και ειδών προσωπικής υγιεινής.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Παρόμοια Άρθρα

VIEW MORE

Similar Posts