Τελευταία Νέα

Latest News

Ηλεκτρονική προβολή όπερας «Τα Μαγικά Μαξιλάρια»

Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Ωδείο της πόλης, οι μικροί μαθητές του τμήματος παιδικής όπερας της Ένωσης Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ. θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν σε ηλεκτρονική προβολή «Τα Μαγικά Μαξιλάρια».

Το έργο παρουσιάζεται στην Εθνική Λυρική Σκηνής και με τον τρόπο αυτό η Ένωση Κυριών Δράμας – Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας εγκαινιάζει το νέο κύκλο του προγράμματος όπερας για παιδιά. «Τα Μαγικά Μαξιλάρια», η εξαιρετικά επιτυχημένη παραγωγή όπερας για όλη την οικογένεια μεταφέρεται για πρώτη φορά στη μικρή οθόνη για να συναντήσει τα παιδιά και τους μεγάλους στα κινητά, τα tablet τους υπολογιστές και τις τηλεοράσεις τους, μέσα από την GNO TV. Το διάσημο, πολυμεταφρασμένο και πολυβραβευμένο έργο του Ευγένιου Τριβιζά, μετά από μια επιτυχημένη σταδιοδρομία ως μυθιστόρημα και θεατρικό, διασκευάστηκε από τον ίδιο τον συγγραφέα σε όπερα για όλη την οικογένεια, σε μουσική Γιώργου Δούση, για να δώσει πνοή στα όνειρα μικρών και μεγάλων. Η παραγωγή υλοποιείται με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.
Το συγκινητικό, αισιόδοξο, γεμάτο νοήματα παραμύθι του Τριβιζά μιλά για την αντίσταση των μαθητών ενός υποβαθμισμένου σχολείου και του εμπνευσμένου δασκάλου τους απέναντι στον άπληστο άρχοντα Αρπατίλαο και την αποφασιστικότητά τους να ξαναβρούν τα χαμένα τους όνειρα.
Η μελωδική μουσική του Γιώργου Δούση, πλούσια σε συναισθήματα, περιπλανιέται απολαυστικά στα εκθαμβωτικά ανάκτορα, τα φτωχικά σχολεία και τα ερεβώδη ορυχεία σμαραγδιών της Ουρανούπολης ζωντανεύοντας ένα σύνολο σπαρταριστών χαρακτήρων, ενώ η σκηνοθεσία της Νατάσας Τριανταφύλλη, έχοντας ρυθμό, χιούμορ και συγκίνηση, στοχεύει στην αναζήτηση του ποιητικού πυρήνα αυτού του λυτρωτικού και ανεξάντλητου κλασικού παραμυθιού.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Παρόμοια Άρθρα

VIEW MORE

Similar Posts