Τελευταία Νέα

Latest News

Μαθητές/ριες και φοιτητές/ριες μιλούν για την έμφυλη βία στα εκπαιδευτικά σεμινάρια του έργου «ΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ»

Στα πλαίσια του έργου «ΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ» του Active citizens fund, εκατό εικοσιπέντε μαθητές από το 1ο, 2ο, 3ο, 4οΓενικό Λύκειο,το Μουσικό Λύκειο, το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ και το Δημόσιο ΙΕΚ του Δ. Δράμας επισκέφτηκαν την Ένωση Κυριών Δράμας , από τον Απρίλιο ως τον Μάιο του 2022 και συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό σεμινάριο με τίτλο «Ευαισθητοποίηση και ενημέρωση για την πρόληψη της έμφυλης βίας» με εισηγήτρια την κα Σεβαστή Χατζηφωτίου, Αναπληρώτρια καθηγήτρια του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
Ακόμη , εικοσιπέντε μαθητές/ριες από το 4ο ΕΠΑΛ της Αλεξανδρούπολης είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν κι αυτοί στο εκπαιδευτικό σεμινάριο μετά από αίτημα της διευθύνσεως του σχολείου. Το 4ο ΕΠΑΛ της Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή στη Δράμα και με την ευκαιρία, επιστέφτηκαν την Ένωση Κυριών Δράμας και το Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας.
Στα σεμινάριαενημερώθηκαν για το έργο και τις δράσεις της Ένωσης Κυριών Δράμας – Σ.Α.Φ., συζήτησαν με την κα Χατζηφωτίου για τις μορφές έμφυλης βίας και τους τρόπους διαχείρισης περιστατικών βίας, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο ρόλο του μάρτυρα ενός περιστατικού έμφυλης βίας και στα βήματα που οφείλει να ακολουθήσει και τον τρόπο που πρέπει να αντιδράσει.Παράλληλα, έγινε παρουσίαση της ιστοσελίδας του έργου, timetotalk.gr και του διαδικτυακού παιχνιδιού “Changetheplot:Beagenderhero”. Οι επισκέψεις των σχολείων ολοκληρώθηκαν με ξενάγηση στο Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας και στην Τράπεζα Τροφίμων.
Η Πρόεδρος της Ένωσης Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ., κα Αλίκη Τσιαμούρα, και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ευχαριστούν θερμά τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση που ενέκρινε τις επισκέψεις των σχολείων στο χώρο του Φορέα, τις διευθύνσεις των σχολείων που δέχτηκαν με μεγάλη χαρά την πρόσκληση για συμμετοχή των μαθητών/ριων στα εκπαιδευτικά σεμινάρια αλλά και τις καθηγήτριες που συνόδευσαν τα τμήματα των σχολείων και ήταν παρούσες κατά τη διάρκεια των εκπαιδευτικών σεμιναρίων.
Στα πλαίσια του έργου, η Γραμμή Βοήθειας για Κακοποιημένες Γυναίκες και Παιδιά +30 25210 58888, 8ωρης λειτουργίας και πανελλαδικής εμβέλειας συνεχίζει να λαμβάνει κλήσεις οι οποίες διαχειρίζονται από το ειδικά καταρτισμένο προσωπικό του έργου.
Το έργο «ΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης την Ένωση Κυριών Δράμας -Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας. Το πρόγραμμα Active citizens fund ύψους € 13,5 εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund στην Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow. Διαβάστε περισσότερα εδώ: www.activecitizensfund.gr

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Παρόμοια Άρθρα

VIEW MORE

Similar Posts