Τελευταία Νέα

Latest News

Με επιτυχία η ομιλία από τον Δραμινό σεισμολόγο Δομένικο Βαμβακάρη

Σε μία κατάμεστη αίθουσα ο σεισμολόγος Δρ. Δομένικος Βαμβακάρης μίλησε με θέμα τους καταστροφικούς σεισμούς στην Τουρκία και αν πρέπει να ανησυχούμε στην Ελλάδα.

Την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5 Απριλίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Δράμας, διοργάνωσε η Ένωση Κυριών και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Δράμας. Αρχικά χαιρέτισε ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθανάσιος Διαλεχτόπουλος τονίζοντας «πως πρέπει στην Ελλάδα να υιοθετήσουμε μία αντισεισμική κουλτούρα», ενώ επεσήμανε ότι «η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση γονέων, μαθητών και καθηγητών σε θέματα πρόληψης από τους σεισμούς είναι επιτακτική ανάγκη και από τις πρώτες ενέργειες που πρέπει να ξαναδούμε στη χώρα μας».
Αμέσως μετά τον λόγο έλαβε η πρόεδρος της Ένωσης Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ. Αλίκη Τσιαμούρα, η οποία κατέστησε σαφές ότι ο πολίτης πρέπει να είναι ενημερωμένος από επιστήμονες και να μη δίνει σημασία σε πληροφορίες που προέρχονται από αδιευκρίνιστες πηγές. Ευχαρίστησε τον ομιλητή για την παρουσία του στη Δράμα καταλήγοντας ότι αποτελεί τιμή η παρουσία του στην πόλη.

Ο κ. Βαμβακάρης μεταξύ άλλων έκανε εκτενή αναφορά στα ρήγματα και στην μέτρηση ενός σεισμού, στους καταστροφικούς σεισμούς της ιστορίας, στα αίτια του σεισμού στην Τουρκία και Συρία και στην αντισεισμική προστασία και την θωράκιση των κτιρίων. Τέλος αναφέρθηκε στα ρήγματα που υπάρχουν στον Νομό και συγκεκριμένα στην Δράμα, στην Προσοτσάνη και στον Μυλοπόταμιο καθησυχάζοντας όμως τους πολίτες πως δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.
Ο ομιλητής απέσπασε από το κοινό το πιο ζεστό χειροκρότημα και τα συγχαρητήρια για την κατατοπιστική προσέγγιση του θέματος.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Παρόμοια Άρθρα

VIEW MORE

Similar Posts