Τελευταία Νέα

Latest News

Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων αφιερωμένη στους ωφελούμενους του προγράμματος «Μέριμνα για την Τρίτη Ηλικία ΙΙΙ»

Με αφορμή την 1η Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022 ενημερωτική ομιλία σχετικά με τις τηλεφωνικές απάτες που γίνονται εις βάρος ηλικιωμένων.
Η συζήτηση έγινε σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας και συγκεκριμένα με τον Υπαστυνόμο Β΄, κ. Κωνσταντίνο Δολδούρα, και τον Ανθυπαστυνόμο, κ. Χρήστο Γαλόπουλο. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκαν στο πώς οι ηλικιωμένοι μπορεί να πέσουν θύματα εξαπάτησης είτε τηλεφωνικά είτε κατ’ ιδίαν και έπειτα τόνισαν τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να προστατευτούν. Συγκεκριμένα, συνιστούν ψυχραιμία και καθαρή σκέψη, να ζητούν να βλέπουν την ταυτότητα του ατόμου που τους χτυπά την πόρτα, αν αυτό υποστηρίζει πως βρίσκεται εκεί με την ιδιότητα αστυνομικού ή κάποιου άλλου εργαζομένου τεχνικής υπηρεσίας, να μην επιτρέπουν σε αγνώστους να μπαίνουν μέσα στο σπίτι τους, να μη φυλούν τα χρήματά τους και τα προσωπικά αντικείμενα μεγάλης αξίας στο σπίτι τους, να κλειδώνουν πάντα την εξώπορτα και, στην περίπτωση που νιώσουν ότι κινδυνεύουν, να καλέσουν απευθείας το 100.
Στόχοι αυτής της ενημερωτικής ομιλίας ήταν το να καταφέρουμε να είμαστε όλοι σε θέση να προλαμβάνουμε τέτοιου είδους περιστατικά και η δημιουργία μιας σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ των πολιτών και της Αστυνομίας, ώστε όλοι οι πολίτες να επικοινωνούμε άμεσα με την Αστυνομία και να ζητάμε βοήθεια.
Ακόμη, μετά το τέλος της ομιλίας, οι 75 ηλικιωμένοι ωφελούμενοι του προγράμματος παρέλαβαν το μηνιαίο δέμα τους με τρόφιμα και είδη προσωπικής υγιεινής.
Η 1η Οκτωβρίου καθιερώθηκε ως η Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων από την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ με στόχο να αναγνωρισθεί η συμβολή των ηλικιωμένων στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη του κάθε τόπου, ενώ παράλληλα στοχεύει να επισημάνει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Το πρόγραμμα “Μέριμνα για την Τρίτη Ηλικία ΙΙΙ” χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα από τον Απρίλιο του 2021 έως και τον Μάρτιο του 2022. Ωστόσο, χάρις τη βιωσιμότητα που εξασφάλισε ο φορέας μας, τόσο οι επισιτιστικές δράσεις όσο και οι δράσεις του Δημιουργικού Σχολείου συνεχίζονται κανονικά.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Παρόμοια Άρθρα

VIEW MORE

Similar Posts