Τελευταία Νέα

Latest News

Πραγματοποιήθηκαν οι στόχοι του ταξιδιού στη Σλοβακία

Με μία νέα μεθοδολογία επέστρεψε από την Σλοβακία η Ένωση Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ.

Το τριήμερο 20 με 22 Μαΐου η Ένωση Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ. με τον εταίρο του έργου Alysos Alert ταξίδεψε στην Μπρατισλάβα, προκειμένου να εκπαιδευτεί στο κοινωνικό πρόγραμμα του φορέα Cesta Von που αφορά παιδιά Ρομά από 0-6 ετών και έχει την ονομασία «ΟΜΑΜΑ». Το ταξίδι υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «ΩΡΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ» και είχε ως στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών. Στο πλαίσιο του ταξιδιού πραγματοποιήθηκε επίσκεψη και στο Υπουργείο Ανάπτυξης όπου συζητήθηκε η δυνατότητα συνεργειών, συνεργασιών και δικτύωσης. Κατά τα άλλα συνεχίζονται δύο φορές την εβδομάδα οι παρεμβάσεις στους καταυλισμούς Ρομά Φιλίππου & Αμπελοκήπων που έχουν ως στόχο την εκπαίδευση 30 γυναικών Ρομά στα ανθρώπινα δικαιώματα. Τα στελέχη του προγράμματος επισκέπτονται δύο φορές την εβδομάδα τους καταυλισμούς και συνομιλούν με τις γυναίκες για θέματα που τις αφορούν όπως πρόωροι γάμοι, εγκυμοσύνη, ισότητα, εκπαίδευση, κατοικία, υγεία κτλ. Σύντομα θα παραχθεί και εκπαιδευτικό υλικό μέσω του οποίου θα γίνονται οι εκπαιδεύσεις.

Το έργο «ΩΡΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ» ξεκίνησε τον Μάρτιο 2024 και έχει διάρκεια 12 μήνες. Αφορά την προστασία και την προώθηση των δικαιωμάτων και των αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης/ BUILD. Έχει σκοπό την εκπαίδευση 30 γυναικών Ρομά που διαβιούν στις περιοχές της Φιλίππου και των Αμπελοκήπων Δράμας, στα ανθρώπινα δικαιώματα, την αντιμετώπιση του αντιτσιγγανισμού, την ενδυνάμωση του φορέα υλοποίησης, την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών με φορείς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ο φορέας υλοποίησης Ένωση Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ. πραγματοποιεί εβδομαδιαίες παρεμβάσεις στους δύο καταυλισμούς με στόχο την ενημέρωση των γυναικών, θα συντάξει έκθεση πιθανών παρατυπιών ανθρωπίνων δικαιωμάτων την οποία και θα παραδώσει στον Συνήγορο του Πολίτη στην Αθήνα και στον αντίστοιχο φορέα στη Νορβηγία. Ο εταίρος «Alysos Alert» θα μεταφέρει στον φορέα υλοποίησης την εμπειρία και τεχνογνωσία που διαθέτει σε θέματα πρόληψης και καταπολέμησης της ενδοοικογενειακής βίας κατά των γυναικών Ρομά.

Το έργο «ΩΡΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος BUILD, με φορέα υλοποίησης την «Ένωση Κυριών Δράμας-Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας» και,εταίρο τον φορέα «Alysos Alert». Το πρόγραμμα «Building a robust and democratic civic space» (BUILD) έχει ως στόχο την προστασία, την προώθηση και την ευρεία αναγνώριση των θεμελιωδών δικαιωμάτων και αξιών της ΕΕ, μέσω στήριξης οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών (ΟΚοιΠ) στην Ελλάδα και στην Κύπρο και της ενίσχυσης των ικανοτήτων και της βιωσιμότητάς τους. Το BUILD συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω του προγράμματος Citizens, Equality, Rights and Values (CERV), το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το Κέντρο Στήριξης ΜΚΟ Κύπρου με συνολικό ποσό επιχορήγησης €2,9 εκ. Συντονιστής του BUILD είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη (Ελλάδα) σε σύμπραξη με το Κέντρο Στήριξης ΜΚΟ Κύπρου.

Δήλωση αποποίησης ευθύνης
«Οι απόψεις και οι γνώμες που διατυπώνονται εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών και δεν αντιπροσωπεύουν κατ΄ ανάγκη τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Ευρωπαϊκού Εκτελεστικού Οργανισμού Εκπαίδευσης και Πολιτισμού (EACEA) ή του Ιδρύματος Μποδοσάκη. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο Ένωση και ο EACEA δεν μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνοι για τις εκφραζόμενες απόψεις.»

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Παρόμοια Άρθρα

VIEW MORE

Similar Posts