Τελευταία Νέα

Latest News

Πρεμιέρα και υποψήφιο στα βραβεία κοινού «Το Mobile School Ταξιδεύει»

Το παρατεταμένο χειροκρότημα των σινεφίλ απέσπασε το ντοκιμαντέρ σε παραγωγή της Ένωσης Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ. «Το Mobile School Ταξιδεύει» στο 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Η πρεμιέρα του πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024 και ώρα 17:30, στην αίθουσα Παύλος Ζάννας στον Κινηματογράφο Ολύμπιον. Σύσσωμη παραβρέθηκε η ομάδα του έργου μαζί με την πρόεδρο του φορέα κ. Αλίκη Τσιαμούρα, καθώς και πολλοί φίλοι από την Δράμα και την Θεσσαλονίκη. Μετά την προβολή ακολούθησε συζήτηση με τους θεατές, καθώς το ενδιαφέρον για την συγκεκριμένη ομάδα στόχου που είναι παιδιά Ρομά ήταν μεγάλο. «Το Mobile School Ταξιδεύει» σε σκηνοθεσία Λουκά Παλαιοκρασσά είναι ένα ντοκιμαντέρ που όπως χαρακτηριστικά λέει ο ίδιος: «προσπάθησα να αποτυπώσω τον συναισθηματικό αντίκτυπο του έργου στα παιδιά, αλλά και στην ομάδα της Ένωσης Κυριών Δράμας που με την αφοσίωσή τους ενισχύουν την πεποίθηση ότι η εκπαίδευση μπορεί να καθορίσει τη ζωή ενός παιδιού και να δημιουργήσει ένα πιο συμπεριληπτικό αύριο».
Το ντοκιμαντέρ είναι υποψήφιο στα βραβεία κοινού, ενώ την Τετάρτη το πρωί το παρακολούθησαν μαθητές των δημοτικών σχολείων της Θεσσαλονίκης.
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία / Σενάριο: Λουκάς Παλαιοκρασάς
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Κάρλος Μουνόζ
Μοντάζ: Γιώργος Γεωργόπουλος
Ηχοληψία: Άρης Καφεντζής
Έρευνα/ Διεύθυνση Παραγωγής: Γιώργος Περράκης
Εκτέλεση Παραγωγής: Anemon Productions

Το έργο «Το Mobile School Ταξιδεύει» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizensfund, με φορέα υλοποίησης την Ένωση Κυριών Δράμας – Σ.Α.Φ. Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 15 εκ., χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το Solidarity Now. Διαβάστε περισσότερα εδώ: www.activecitizensfund.gr

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Παρόμοια Άρθρα

VIEW MORE

Similar Posts