Τελευταία Νέα

Latest News

Στον αέρα η ιστοσελίδα του έργου «ΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ»

Στον αέρα βρίσκεται από τα τέλη Απριλίου η ιστοσελίδα του έργου της Ένωσης Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ. «ΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ», καθώς και το διαδικτυακό παιχνίδι “Change the plot. Be a gender hero.”

Πληκτρολογώντας κάποιος timetotalk.gr ο χρήστης βρίσκεται κατευθείαν στο περιβάλλον της σελίδας. Μπορεί να αντλήσει χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τις αναδυόμενες μορφές βίας στο διαδίκτυο, ενώ διαβάζοντας την επιστημονική ορολογία (πχ. Sexting, doxxing, outing) να συνειδητοποιήσει ότι μπορεί και να κινδυνεύει. Παράλληλα έχει την δυνατότητα να παίξει το παιχνίδι «Change the plot. Be a gender hero” Το παιχνίδι περιλαμβάνει 18 διαφορετικά σενάρια, όπου ο παίκτης τυχαία λαμβάνει ένα ρόλο (παρατηρητή, θύμα ή θύτη) και καλείται να απαντήσει σε αυτά τα υποθετικά σενάρια περιστατικών έμφυλης βίας. Μετά από κάθε απάντηση εμφανίζεται η “Φωνή της Λογικής”, με κατευθυντήριες γραμμές εξειδικευμένες για το κάθε σενάριο. Στο πλαίσια του έργου, η Γραμμή Βοήθειας για Κακοποιημένες Γυναίκες και Παιδιά +30 25210 58888, 8ωρης λειτουργίας και πανελλαδικής εμβέλειας συνεχίζει να λαμβάνει κλήσεις οι οποίες διαχειρίζονται από το ειδικά καταρτισμένο προσωπικό του έργου.

Το έργο «ΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ» ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2021 και έχει διάρκεια 14 μήνες. Έχει στόχο να εκπαιδεύσει την Ένωση Κυριών Δράμας-ΣΑΦ στο πώς να προσεγγίζει συμβουλευτικά τον θύτη της έμφυλης βίας. Ο Νορβηγικός Φορέας «Alternative to Violence» με 30 χρόνια εξειδίκευση στην συμβουλευτική του θύτη της έμφυλης βίας θα εκπαιδεύσει το προσωπικό της ΕΚΔ-ΣΑΦ, αλλά και εκπροσώπους της Αστυνομίας της Δράμας και των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Νομού Δράμας στο πώς να διαχειρίζεται το θύτη και να καταπολεμά τα αίτια της κακοποίησης. Παράλληλα, θα διεξαχθεί μία πανεπιστημιακή έρευνα για τις αναδυόμενες μορφές βίας στο διαδίκτυο από τα συνεργαζόμενα Πανεπιστήμια Πελοποννήσου, Δυτικής Αττικής και Δημοκριτείου, ενώ θα ανανεωθεί η ιστοσελίδα του έργου και θα δημιουργηθεί ένα διαδικτυακό παιχνίδι. Τέλος θα πραγματοποιηθούν διά ζώσης ενημερωτικά εργαστήρια με μαθητές και φοιτητές Λυκείων, ΕΠΑΛ και ΙΕΚ του Δήμου Δράμας ως προς τις αναδυόμενες μορφές βίας στο διαδίκτυο.

Το έργο «ΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης την Ένωση Κυριών Δράμας -Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας. Το πρόγραμμα Active citizens fund ύψους € 13,5 εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund στην Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow. Διαβάστε περισσότερα εδώ: www.activecitizensfund.gr

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Παρόμοια Άρθρα

VIEW MORE

Similar Posts