Τελευταία Νέα

Latest News

Συνεχίζεται η προετοιμασία του νέου έργου «Ώρα να μιλήσεις»

Το έργο «Ώρα να μιλήσεις» ξεκίνησε τον Δεκέμβριοτου 2021, με Φορέα Υλοποίησης το Φιλανθρωπικό και Πολιτιστικό Σωματείο της Ένωσης Κυριών Δράμας-Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας,στο πλαίσιο του προγράμματος Activecitizensfund,με διαχειριστές επιχορήγησης για την Ελλάδα το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.
Μέσα στον μήνα Ιανουάριο του 2022, ολοκληρώθηκε το προωθητικό υλικό (φυλλάδια, banner κ.α.) του έργου. Ο συμβολισμός πίσω από το γραφιστικό σχέδιο, προτάσσει μια συμπεριληπτική κοινωνία, όπου όλα τα χρώματα, όπως και όλοι οι άνθρωποι ανεξαρτήτου διαφορετικότηταςσυμπληρώνουν το πάζλ της ισότητας και της ισονομίας. Το μωβ πλαίσιο όπου ξεχωρίζει στο προωθητικό υλικό συνδέεται με τον αγώνα των γυναικών στην διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους και στην καταπολέμηση της έμφυλης βίας.
Η αποτύπωση του προωθητικού υλικού συμπυκνώνει τον σκοπό του νέου έργου «Ώρα να μιλήσεις»με τον αποτελεσματικότερο τρόπο. Η αντιμετώπιση της έμφυλης βίας, η νομική και ψυχολογική συμβουλευτική υποστήριξη των θυμάτων, αλλά και των θυτών είναι κάποιοι από τους βασικούς πυλώνες του έργου.
Παράλληλα, στις αρχές του Φλεβάρη του 2022, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το πρώτο μέρος της πανεπιστημιακής έρευνας για τις αναδυόμενες μορφές έμφυλης βίας. Η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Σεβαστή Χατζηφωτίου, η Επίκουρη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής κ. Αντωνίου Αγγελική, καθώς και ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Εμμανουήλ Γουάλλες διεξήγαγαν συνεντεύξεις με φορείς που εξειδικεύονται στο παραπάνω φαινόμενο. Συγκεκριμένα,ειδικοί από την Θετική Φωνή, το Χαμόγελο του Παιδιού και την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μίλησαν με σοκαριστικά ομολογουμένως στοιχεία για την έμφυλη βία και τις αναδυόμενες μορφές βίας στο διαδίκτυο. Η επόμενη φάση της πανεπιστημιακής έρευνας που θα ακολουθήσει θα αφορά focusgroups με φοιτητές.
Αν βιώνεις μία κακοποιητική συμπεριφορά η Γραμμή Βοήθειας «2521058888» της Ένωσης Κυριών Δράμας-ΣΑΦ, (Δευτέρα – Παρασκευή: 8:00 – 15:00)στελεχώνεται με εξειδικευμένο προσωπικό, το οποίο παρέχει ψυχολογική και νομική υποστήριξη. Ενημερώσου και ευαισθητοποιήσου μέσα από αυτήν.
Το έργο «Ώρα να μιλήσεις!» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης την Ένωση Κυριών Δράμας -Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας. Το πρόγραμμα Active citizens fund ύψους € 13,5 εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEAGrants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund στην Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow. Διαβάστε περισσότερα εδώ: www.activecitizensfund.gr

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Παρόμοια Άρθρα

VIEW MORE

Similar Posts