Τελευταία Νέα

Latest News

Το έργο “Prevent and Support Cyber Gender Based Violence” ολοκλήρωσε το ταξίδι του…Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η τελετή λήξης της 3ης Απριλίου

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η τελετή λήξης του προγράμματος Prevent and Support Cyber Gender Based Violence, που υλοποιήθηκε από την Ένωση Κυριών Δράμας-Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας στα πλαίσια των Erasmus+ ΚΑ2.

Η τελετή λήξης έλαβε χώρα στο κτίριο της ΕΚΔ-ΣΑΦ, ενώ παρουσιάστηκαν όλα τα αποτελέσματα του έργου, όπως η ιστοσελίδα του, ο χάρτης καλών πρακτικών και τα εγχειρίδια για νέους και για φορείς διαχείρισης θυμάτων, σχετικά με την πρόληψη και καταπολέμηση της κυβερνοβίας. Στη συγκεκριμένη εκδήλωση είχαμε την χαρά και την τιμή να συμμετέχει και η κοσμητόρισα της σχολής Κοινωνικών Επιστημών, κα Σεβαστή Χατζηφωτίου, η οποία ενημέρωσε το κοινό σχετικά με τους κινδύνους αλλά και τις προκλήσεις που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο, παρουσιάζοντας όλα τα παραδοτέα του έργου.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν πάνω από 150 άτομα, μαθητές, επίσημοι προσκεκλημένοι καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και νέοι. Οι ίδιοι με την παρουσίαση του έργου είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην ιστοσελίδα, αλλά και να συζητήσουν με την κα Χατζηφωτίου αλλά και την Πρόεδρο της ΕΚΔ-ΣΑΦ, Αλίκη Τσιαμούρα, απολαμβάνοντας και τα εξαιρετικά εδέσματα του μπουφέ.
Πληκτρολογώντας λοιπόν κάποιος https://ps-cgbv.eu/ , βρίσκεται κατευθείαν στο περιβάλλον της σελίδας, όπου βρίσκεται αναρτημένο και το εγχειρίδιο αλλά και όλα τα παραδοτέα του. Το έργο «PSCGBV» ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2022 και έχει διάρκεια 24 μήνες. Έχει στόχο να εκπαιδεύσει την Ένωση Κυριών Δράμας-ΣΑΦ , αλλά και τους φορείς της κοινωνίας των πολιτών σχετικά με την έμφυλη βία στον κυβερνοχώρο.
Το έργο «PSCGBV» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ KA2, με φορέα υλοποίησης την Ένωση Κυριών Δράμας -Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν και φορείς από την Βουλγαρία, την Κροατία, την Τσεχία και την Κύπρο. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος στην Ελλάδα έχει αναλάβει το ΙΝΕΔΙΒΙΜ.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Παρόμοια Άρθρα

VIEW MORE

Similar Posts