Τελευταία Νέα

Latest News

«To Mobile School Ταξιδεύει» στο 7ο Διεθνές Συνέδριο της Εταιρείας Επιστημών Αγωγής

Στο 7ο Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Η Πρόκληση της Ετερότητας και της Διαφορετικότητας στην Εκπαίδευση» θα συμμετέχει η Ένωση Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ. με το έργο «To Mobile School Ταξιδεύει»
Το Συνέδριο διοργανώνει η Εταιρεία Επιστημών Αγωγής και η παρουσίαση θα γίνει την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Δ. Δράμας στις 11 το πρωί. Η παρουσίαση του έργου θα επικεντρωθεί στην μεθοδολογία που χρησιμοποιεί η ομάδα εργασίας στο πεδίο, προκειμένου να αντιμετωπίσει την σχολική διαρροή και τον αναλφαβητισμό στα παιδιά Ρομά των Νομών Δράμας, Καβάλας και Ξάνθης.
Κατά τα άλλα το έργο «To Mobile School Ταξιδεύει» συνεχίζει να δίνει το δυναμικό του παρόν στην Ονειρούπολη Δράμας με σύσσωμη την ομάδα εργαζομένων και εθελοντών να υποστηρίζουν από το πρωί έως αργά το βράδυ την δράση. Έπειτα από τρία χρόνια παρεμβάσεων μόνο εντός της Δράμας, το Mobile School από το 2020 έως σήμερα βρίσκεται τρεις φορές την εβδομάδα σε περιοχές της Δράμας, της Καβάλας και της Ξάνθης, προκειμένου να προσεγγίσει παιδιά Ρομά που είτε για κοινωνικούς είτε για οικογενειακούς λόγους είναι αποκλεισμένα από τις σχολικές κοινότητες και δεν μπορούν να έχουν κανονική φοίτηση. Το έργο έλαβε νέα εννεάμηνη παράταση μέχρι τον Απρίλιο του 2024 αρχής γενομένης από τον Αύγουστο του 2023. Ένας από τους στόχους είναι να πείσει περισσότερα παιδιά Ρομά στον καταυλισμό Φιλίππου να πάνε στο σχολείο και να συνεχίσουν την φοίτησή τους. Για τον λόγο αυτό η ομάδα του έργου πραγματοποιεί «Κοινωνικό Φροντιστήριο» στον οικισμό της Φιλίππου τρεις φορές την εβδομάδα, βοηθώντας τα παιδιά να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των σχολικών μαθημάτων.

Το έργα «Το Mobile School Ταξιδεύει» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizensfund, με φορέα υλοποίησης την Ένωση Κυριών Δράμας – Σ.Α.Φ. Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 15 εκ., χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το Solidarity Now. Διαβάστε περισσότερα εδώ: www.activecitizensfund.gr

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Παρόμοια Άρθρα

VIEW MORE

Similar Posts