Τελευταία Νέα

Latest News

Το πρόγραμμα «Μέριμνα για την Τρίτη Ηλικία ΙΙΙ» συνεχίζει δυναμικά τις δράσεις του

Συνεχίζεται κανονικά το πρόγραμμα «Μέριμνα για την Τρίτη Ηλικία ΙΙΙ» που υλοποιεί η Ένωση Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ., μολονότι έχει ολοκληρωθεί η χρηματοδότησή του από το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα.
Χάρη στη βιωσιμότητα που έχει εξασφαλιστεί για τουλάχιστον επτά μήνες, οι εβδομήντα πέντε ωφελούμενες οικογένειες θα λαμβάνουν δέματα με συσκευασμένα τρόφιμα, ενώ χάρη στους εθελοντές συνεχίζονται δυναμικά και οι δράσεις του Δημιουργικού Σχολείου. Τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας κατά του Covid-19 η ομάδα πραγματοποιεί συνάντηση τρεις φορές την εβδομάδα. Τα μαθήματα που υλοποιούνται είναι|:το εργαστήριο της χορωδίας, με τραγούδια από τη δεκαετία του ’60 μέχρι και σήμερα, το εργαστήριο του ψηφιακού αναλφαβητισμού, που έχει σκοπό την απόκτηση βασικών δεξιοτήτων στους υπολογιστές, το εργαστήριο δημιουργικής απασχόλησης με παιχνίδια μνήμης και παρατηρητικότητας, γυμναστική και ποίηση. Μερικές από τις φράσεις των συμμετεχόντων στο Δημιουργικό Σχολείο: «Μου αρέσει που μαθαίνουμε τα κομπιούτερ, γιατί έτσι θα μπορέσω να μιλάω με τα εγγόνια μου που είναι μακριά και να τους βλέπω», «Το να έρχομαι εδώ και να τραγουδάω μου φτιάχνει την διάθεση και με κάνει να αισθάνομαι νέα!», «Είμαστε η καλύτερη ομάδα! Δεν μας σταματάει τίποτα!»,
Το πρόγραμμα «Μέριμνα για την Τρίτη Ηλικία ΙΙΙ» ξεκίνησε την 1η Απριλίου του 2021 και ολοκληρώθηκε στις 31η Μαρτίου 2022 και αφορούσε στην μηνιαία παροχή διατακτικών για την αγορά τροφίμων και προϊόντων πρώτης ανάγκης σε ηλικιωμένους άνω των εξήντα ετών. Από το πρόγραμμα, διάρκειας ενός έτους, ωφελήθηκαν εβδομήντα πέντε (75) οικογένειες. Παράλληλα, στόχοι του προγράμματος ήταν η ενημέρωση των ωφελούμενων σε θέματα υγείας και ασφάλειας, αλλά και η ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους, η ψυχολογική τους ενίσχυση και η βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους, μέσα από την τεχνολογία και την τέχνη. Το κόστος του προγράμματος καλύφθηκε εξολοκλήρου από το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Παρόμοια Άρθρα

VIEW MORE

Similar Posts