Τελευταία Νέα

Latest News

Βράβευση της προέδρου της ΕΚΔ – ΣΑΦ από το Μαζί για το Παιδί – Ψίθυροι

Το Μαζί για το Παιδί υποκλίθηκε στο έργο της Αλίκης Τσιαμούρα
Τιμήθηκε με το βραβείο Έργο Ζωής
Διά χειρός της Προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών Άννας Ψαρούδα Μπενάκη

Σε ανθρώπους και φορείς με σημαντικό έργο απένειμε τα βραβεία «Έργο Ζωής» και «Μάθημα Ζωής» η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» στην εκδήλωση που διοργάνωσε στο Μουσείο Μπενάκη. Το βραβείο «Έργο Ζωής» απονεμήθηκε στην επικεφαλής της Ένωσης «Κυριών Δράμας» Αλίκη Τσιαμούρα, για την πολυετή και πολυσχιδή εθελοντικής της δράση και την κοινωνική της προσφορά.
Στην 7η τελετή απονομής βραβείων «Μαζί για το Παιδί» η πρόεδρος της Ένωσης Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ. Αλίκη Τσιαμούρα τιμήθηκε με το βραβείο Έργο Ζωής.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020 στο Μουσείο Μπενάκη. Σε μία κατάμεστη αίθουσα εξυμνήθηκαν η αξία του εθελοντισμού και της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο.

Η πρόεδρος του «Μαζί για το Παιδί» Αλεξάνδρα Μαρτίνου μεταξύ άλλων τόνισε: εφέτος τιμούμε με το βραβείο Έργο Ζωής την κυρία Αλίκη Τσιαμούρα, Πρόεδρο της Ένωσης Κυριών Δράμας, η οποία συνεχίζει με τους συνεργάτες της να προσφέρει στις ευαίσθητες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες στήριξη με κάθε τρόπο. Η Ένωση Κυριών Δράμας από το 1904 έως σήμερα επιτελεί εξαιρετικό έργο».
Ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Μαζί για το Παιδί Ιωάννης Παπαδάτος ανέγνωσε το βιογραφικό της, ενώ το βραβείο απένειμε η πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών Άννα Ψαρούδα Μπενάκη, η οποία εξήρε το έργο της κ. Τσιαμούρα, λέγοντας ότι είναι βαθύτατα συγκινημένη καθώς επισκέφθηκε την Δράμα και το Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας, γνωρίζοντας από κοντά το πολύπλευρο έργο που επιτελεί.

Έργο ζωής
Το βραβείο Μαζί για το Παιδί-«Έργο Ζωής», απονέμεται σε προσωπικότητες οι οποίες επέδειξαν πολυετή και πολυσχιδή εθελοντική δράση και έχουν αφιερώσει τη ζωή τους με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια προσφέροντας υλική, πνευματική, ιατρική ή ηθική υποστήριξη στο συνάνθρωπο σε ανάγκη.

Ποια είναι η Αλίκη Τσιαμούρα
Από το 1991 έως σήμερα είναι η επικεφαλής της Ένωσης Κυριών Δράμας. Η κυρία Αλίκη Τσιαμούρα είχε επίκεντρο στην καθημερινότητά της να στηρίζει συνανθρώπους της σε ανάγκη. Οι γονείς της Σωτηρία και Μαρκιανός Μαρκιανού αποτέλεσαν πρότυπο ζωής γι’ αυτήν, καθώς η μητέρα της είχε αναπτύξει μεγάλη φιλανθρωπική δράση. Η φιλοσοφία της αυτή, έγινε και έργο ζωής σε μία ακριτική περιοχή της χώρας. Σπούδασε στη Θεσσαλονίκη στη Δημόσια Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων. Παντρεύτηκε τον Αθανάσιο Τσιαμούρα και απέκτησε δύο παιδιά τον Απόστολο και την Παναγιώτα. Διετέλεσε επί σειρά ετών στο Κέντρο Νεότητας της Εργατικής Εστίας (ΚΕΝΕ) Δράμας. Από τότε που ανέλαβε την προεδρία της Ένωσης Κυριών Δράμας ο φορέας αναπτύχθηκε και σήμερα εξυπηρετεί σε μηνιαία βάση 1750 μέλη οικογενειών με τα οποία η ίδια έχει προσωπική επαφή. Σταθμός Ζωής ήταν το 1995 όταν η κυρία Αλίκη Τσιαμούρα έκανε το όραμά της πραγματικότητα ιδρύοντας το Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας, ένα ξενώνα για κακοποιημένα παιδιά και γυναίκες, χωρίς καμία κρατική επιχορήγηση και δίνοντάς του έναν πολυμορφικό χαρακτήρα.
Με συνεχή προγράμματα στηρίζει τον πληθυσμό που βρίσκεται σε ανάγκη και ταυτόχρονα κινητοποιεί ανθρώπους να αναλάβουν εθελοντική δράση, ο οποίος έχει συντεταγμένες την αλληλεγγύη και την ενσυναίσθηση.
Το 2006 υλοποιήθηκε το πρόγραμμα «Γυναίκες Απασχόληση», ενώ το 2009 το πρόγραμμα «Γραμμή Βοήθειας Κακοποιημένων παιδιών και Γυναικών». Ενδεικτικά, αξίζει να αναφερθούν μερικά ακόμη προγράμματα όπως: «Μέριμνα για την Τρίτη Ηλικία», «Κοντά στο παιδί», «Πρόγραμμα Επισιτιστικής Βοήθειας», «MobileSchool» «Κοινωνικό Φροντιστήριο», «Πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης».
Από το 2002 έως το 2010 διετέλεσε Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας, θεωρώντας ότι από αυτή τη θέση θα μπορούσε να στηρίξει περισσότερο τις ευπαθείς ομάδες. Για το έργο της και την ξεχωριστή προσωπικότητά της έχει βραβευθεί πολλάκις από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, φορείς και συλλόγους, καθώς και από τοπικά και περιφερειακά μέσα ενημέρωσης.

ΠΗΓΗ: Περιοδικό Ψίθυροι

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Παρόμοια Άρθρα

VIEW MORE

Similar Posts