Τελευταία Νέα

Latest News

Ξεκίνησε το πρόγραμμα «Ενδυναμώνοντας γυναίκες ακριτικών περιοχών-EoWRA»

Ξεκίνησε το νέο πρόγραμμα «Ενδυναμώνοντας γυναίκες ακριτικών περιοχών-EoWRA Empowering of Woman΄s in Remote Areas” της Ένωσης Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ.
Πρώτη δράση του έργου ήταν το εκπαιδευτικό ταξίδι στην Αθήνα στο Ινστιτούτο Υγείας Παιδιού (ΙΥΠ), προκειμένου ο φορέας να αποκτήσει Πολιτική Προστασίας Παιδιού και να ενδυναμωθεί περαιτέρω. Η Πρόεδρος Αλίκη Τσιαμούρα συνοδευόμενη από την Κοσμήτορα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης- Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας Σεβαστή Χατζηφωτίου επισκέφθηκε το ΙΥΠ όπου έλαβε εξιδεικευμένη γνώση για τον τρόπο σύνταξης της πολιτικής. Στόχος του προγράμματος είναι η αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας μέσω της εκπαίδευσης, η δημιουργία ενός κανονισμού Προστασίας του Παιδιού, καθώς και η προώθηση της Ισότητας μέσω εκπαιδευτικών εργαστηρίων σε 4 ακριτικούς Δήμους. Τα εκπαιδευτικά εργαστήρια θα αναλάβει η Κοσμήτορας Σεβαστή Χατζηφωτίου σε συνεργασία με την ομάδα της Ένωσης Κυριών Δράμας-ΣΑΦ, η οποία αποτελεί και τον φορέα υλοποίησης του προγράμματος. Το πρόγραμμα EoWRA έχει διάρκεια οκτώ μήνες και περιλαμβάνει εκτός των παραπάνω στόχων, την προσεκτική εκπαίδευση της ομάδας του φορέα μέσα από την παρακολούθηση σεμιναρίων από την Social Dynamo και NGO του Ιδρύματος Μποδοσάκη.
Το πρόγραμμα “EoWRA”, 8μηνης διάρκειας, στόχο έχει να παρέχει ένα ολοκληρωμένο μοντέλο ολιστικής διαχείρισης της ενδοοικογενειακής βίας μέσω της εκπαίδευσης από το Ινστιτούτο Υγείας Παιδιού και τον νορβηγικό φορέα Alternative to Violence. Παράλληλα, θα βοηθήσει στην δημιουργία Κανονισμού Προστασίας Παιδιού, καθώς στην υλοποίηση θεματικών δράσεων στους 4 περιφερειακούς Δήμους του Ν. Δράμας Προσοτσάνης, Νευροκοπίου, Παρανεστίου και Δοξάτου για γυναίκες 18-60 ετών, με στόχο την προώθηση της ισότητας των φύλων στην Ελλάδα μέσω βιωματικών εργαστηρίων.
«Το έργο υποστηρίζεται από το Πρόγραμμα Ενδυνάμωσης των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Iσότητας των Φύλων και της Ενδυνάμωσης των Γυναικών, το οποίο σχεδιάστηκε και υλοποιείται από το Social Dynamo, το NGO Hub του Ιδρύματος Μποδοσάκη»

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Παρόμοια Άρθρα

VIEW MORE

Similar Posts