Τελευταία Νέα

Latest News

Με 43 συμμετέχοντες πραγματοποιήθηκε το 9ο εργαστήρι του προγράμματος «ΔΥΝΑΤΗ ΦΩΝΗ»

Η Ένωση Κυριών Δράμας - ΣΑΦ πραγματοποίησε το 9ο εκπαιδευτικό εργαστήριο του προγράμματος “ΔΥΝΑΤΗ ΦΩΝΗ”.

Τη Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2026 η Ένωση Κυριών Δράμας - ΣΑΦ πραγματοποίησε το 9ο εκπαιδευτικό εργαστήρι του προγράμματος “ΔΥΝΑΤΗ ΦΩΝΗ”, με τη συμμετοχή 43 μαθητών και καθηγητών σε σχολική μονάδα του Δήμου Παρανεστίου. Το εργαστήρι έλαβε χώρα στο Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Νικηφόρου στον Δ. Παρανεστίου και απευθύνθηκε σε μαθητές και καθηγητές Γυμνασίου και Λυκείου. Η θεματολογία του εκπαιδευτικού εργαστηρίου αφορούσε τα Ανθρώπινα Δικαιώματα βάσει της Χάρτας των Δικαιωμάτων των Παιδιών, θεσπισμένα από τον ΟΗΕ και τους 17 στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης με επικέντρωση στην έμφυλη ισότητα και την εκπαίδευση. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ελευθερία έκφρασης της γνώμης των παιδιών κατά τις δικαστικές διαδικασίες καθώς και στην ενεργό συμμετοχή τους στην παρουσίαση αλλά και στη διαδικασία . Πολύ ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις έγιναν στο κατά πόσο αυτά τα δικαιώματα και οι νόμοι τηρούνται στην Ελλάδα και στο πώς μπορεί να αλλάξει η συνεχής καταπάτηση συγκεκριμένων δικαιωμάτων.

Το πρόγραμμα “ΔΥΝΑΤΗ ΦΩΝΗ” με 14μηνη διάρκεια, το οποίο χρηματοδοτείται από την Action Aid και την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει ως στόχο την ενημέρωση, εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση ανδρών και γυναικών (13 - 60 ετών), που διαβιούν σε ακριτικές περιοχές των Δήμων του Νομού Δράμας (Προσοτσάνη, Παρανέστι, Νευροκόπι, Δοξάτο), σε θέματα που αφορούν τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ισότητας των φύλων και την αναγνώριση των μορφών της έμφυλης βίας.

Το έργο “ΔΥΝΑΤΗ ΦΩΝΗ” υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «POWER –
Promoting Organizations' empoWErment to guarantee women’s human rights and stop gender-based violence», το οποίο συντονίζεται από την WeWorld (WW), σε συνεργασία με την Action Aid 12 Hellas (AAH) και την Asociación Bienestar y Desarrollo (ABD). Το POWER συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του προγράμματος «Πολίτες, Ισότητα, Δικαιώματα και Αξίες» (CERV – 2023 – DAPHNE).

Με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι απόψεις και οι γνώμες που διατυπώνονται εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών και δεν αντιπροσωπεύουν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ή της Action Aid Hellas. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Action Aid Hellas δεν μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνοι για τις εκφραζόμενες απόψεις.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Παρόμοια Άρθρα

VIEW MORE

Similar Posts