Τελευταία Νέα

Latest News

«ΩΡΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ» για γυναίκες Ρομά

Η ομάδα του έργου «ΩΡΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ» συνεχίζει τις εβδομαδιαίες παρεμβάσεις της με στόχο να ενημερώσει και να ενδυναμώσει γυναίκες Ρομά.

Η ομάδα προσεγγίζει γυναίκες Ρομά στους δύο καταυλισμούς Φιλίππου και Αμπελοκήπων, καθώς και γυναίκες που βρίσκονται στον αστικό ιστό με στόχο να τις ενημερώσει για θέματα ανθρωπίνων  δικαιωμάτων, αξίες της Ευρωπαικής Ένωσης, μορφές έμφυλης βίας και αναγνώρισης των μορφών της. Από τον προσεχή Οκτώβρη θα ξεκινήσουν παρεμβάσεις και σε δήμους του Νομού Δράμας, όπως για παράδειγμα στο Καλαμπάκι του Δήμου Δοξάτου όπου υπάρχουν πληθυσμοί Ρομά και υπάρχει ανάγκη ενημέρωσης των γυναικών.

Παράλληλα και στο πλαίσιο του έργου συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η προετοιμασία του graffiti στην είσοδο του Σπιτιού Ανοιχτής Φιλοξενίας, το διαφημιστικό σποτάκι και το εκπαιδευτικό υλικό με το οποίο θα γίνονται οι παρεμβάσεις.

Το έργο «ΩΡΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ» ξεκίνησε τον Μάρτιο 2024 και έχει διάρκεια 12 μήνες. Αφορά στην προστασία και στην προώθηση των δικαιωμάτων και των αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης/ BUILD. Έχει σκοπό την εκπαίδευση 30 γυναικών Ρομά που διαβιούν στις περιοχές της Φιλίππου και των Αμπελοκήπων Δράμας, στα ανθρώπινα δικαιώματα, την αντιμετώπιση του αντιτσιγγανισμού, την ενδυνάμωση του φορέα υλοποίησης, την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών με φορείς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ο φορέας υλοποίησης Ένωση Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ. πραγματοποιεί εβδομαδιαίες παρεμβάσεις στους δύο καταυλισμούς με στόχο την ενημέρωση των γυναικών, θα συντάξει έκθεση πιθανών παρατυπιών ανθρωπίνων δικαιωμάτων την οποία και θα παραδώσει στον Συνήγορο του Πολίτη στην Αθήνα. Ο εταίρος «Alysos Alert» θα μεταφέρει στον φορέα υλοποίησης την εμπειρία και τεχνογνωσία που διαθέτει σε θέματα πρόληψης και καταπολέμησης της ενδοοικογενειακής βίας κατά των γυναικών Ρομά.

Το έργο «Ώρα να Μάθεις» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος BUILD, με φορέα υλοποίησης την «Ένωση Κυριών Δράμας-Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας» και εταίρο τον φορέα «Alysos Alert». Το πρόγραμμα «Building a robust and democratic civic space» (BUILD) έχει ως στόχο την προστασία, την προώθηση και την  ευρεία αναγνώριση των θεμελιωδών δικαιωμάτων και αξιών της ΕΕ, μέσω στήριξης οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών (ΟΚοιΠ) στην Ελλάδα και στην Κύπρο και της ενίσχυσης των ικανοτήτων και της βιωσιμότητάς τους. Το BUILD συγχρηματοδοτείται από την Eυρωπαϊκή Ένωση, μέσω του προγράμματος Citizens, Equality, Rights and Values (CERV),  το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το Κέντρο Στήριξης ΜΚΟ Κύπρου με συνολικό ποσό επιχορήγησης €2,9 εκ. Συντονιστής του BUILD  είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη (Ελλάδα) σε σύμπραξη με το Κέντρο Στήριξης ΜΚΟ (Κύπρος).

Δήλωση αποποίησης ευθύνης

«Οι απόψεις και οι γνώμες που διατυπώνονται εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών  και δεν αντιπροσωπεύουν κατ΄ ανάγκη τις απόψεις της Ευρωπαϊκής  Ένωσης, του Ευρωπαϊκού Εκτελεστικού Οργανισμού  Εκπαίδευσης και  Πολιτισμού (EACEA) ή του Ιδρύματος  Μποδοσάκη. Η Ευρωπαϊκή  Ένωση και ο EACEA δεν μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνοι για τις εκφραζόμενες απόψεις.»

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Παρόμοια Άρθρα

VIEW MORE

Similar Posts