Τελευταία Νέα

Latest News

Τετάρτη 3 Απριλίου 11 το πρωί στα γραφεία της Ένωσης Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ.

Τελετή λήξης του προγράμματος Erasmus+

Την Τετάρτη 3 Απριλίου στις 11 το πρωί στο αίθριου του Σπιτιού Ανοιχτής Φιλοξενίας της Ένωσης Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ. θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης του προγράμματος «Prevent and Support Cyber Gender Based Violence» στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+.
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με ένα σύντομο χαιρετισμό της Προέδρους της ΕΚΔ-ΣΑΦ, Αλίκης Τσιαμούρα, ενώ στη συνέχεια θα παρουσιαστούν όλες οι δράσεις και τα παραδοτέα του έργου από την κα Σεβαστή Χατζηφωτίου, Κοσμητόρισσα της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του ΔΠΘ. Τέλος θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με όλους τους μαθητές αλλά και τους συμμετέχοντες, καθώς και μπουφές.
Στο πλαίσιο του έργου κατασκευάστηκε η ιστοσελίδα PSCGBV «Prevent and Support Cyber Gender Based Violence», εντός της οποίας εμπεριέχονται όλες οι δράσεις, ο πληροφορίες αλλά και τα παραδοτέα του έργου. Εν συνεχεία δημιουργήθηκε ένας πανευρωπαϊκός χάρτης καλών πρακτικών αντιμετώπισης της έμφυλης διαδικτυακής βίας, όπου ο χρήστης μπορεί να εντοπίσει φορείς διαχείρισης θυμάτων σε όλη την Ευρώπη. Ακολούθως ολοκληρώθηκε η δημιουργία του διαδικτυακού εγχειριδίου για νέους ηλικίας 18-29 ετών, το οποίο αφορά την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο και την πρόληψη της έμφυλης βίας σε αυτό. Το εγχειρίδιο σχεδιάστηκε με σκοπό να αντιμετωπίσει τρεις κρίσιμες προτεραιότητες: πρόληψη, ανίχνευση και αντιμετώπιση. Τέταρτο παραδοτέο του έργου αποτέλεσε το διαδικτυακό εγχειρίδιο για φορείς διαχείρισης θυμάτων, το οποίο δίνει στις οργανώσεις το απαραίτητο υλικό με στόχο να αντιμετωπίζουν ορθά τα θύματα έμφυλης διαδικτυακής βίας. Τέλος σχεδιάστηκε και ανέβηκε ένα κουίζ ανίχνευσης αναγκών για νέους και οργανισμούς ενώ το έργο ολοκληρώθηκε με την τελική έκθεση αξιολόγησης.
Πληκτρολογώντας λοιπόν κάποιος https://ps-cgbv.eu/ , βρίσκεται κατευθείαν στο περιβάλλον της σελίδας, όπου βρίσκεται αναρτημένο και το εγχειρίδιο αλλά και όλα τα παραδοτέα του. Μπορεί να αντλήσει χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τις αναδυόμενες μορφές βίας στο διαδίκτυο, ενώ παράλληλα είναι σημαντικό να δει και καλές πρακτικές που εφαρμόζονται σε όλα τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είναι αναρτημένα στον ίδιο ιστόχωρο. Παράλληλα μπορεί ο ίδιος ο επισκέπτης να συνειδητοποιήσει ότι μπορεί και να κινδυνεύει.
Το έργο «PSCGBV» ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2022 και έχει διάρκεια 24 μήνες. Έχει στόχο να εκπαιδεύσει την Ένωση Κυριών Δράμας-ΣΑΦ , αλλά και τους φορείς της κοινωνίας των πολιτών σχετικά με την έμφυλη βία στον κυβερνοχώρο.
Το έργο «PSCGBV» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ KA2, με φορέα υλοποίησης την Ένωση Κυριών Δράμας -Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν και φορείς από την Βουλγαρία, την Κροατία, την Τσεχία και την Κύπρο. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος στην Ελλάδα έχει αναλάβει το ΙΝΕΔΙΒΙΜ.
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΥΡΙΩΝ ΔΡΑΜΑΣ- Σ.Α.Φ.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Παρόμοια Άρθρα

VIEW MORE

Similar Posts